PENSIONS EUROPE:  OUG 114/2018 distruge Pilonul II de pensii

Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2019

Pensions Europe, organizaţie din care face parte si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele OUG 114/2018 asupra Pilonului II de pensii din ţara noastră.

Pensions Europe arată că decizia de a-i obliga pe administratorii fondurilor de pensii să îşi majoreze capitalul social la 10% din valoarea contribuţiilor este una politică şi devastatoare pentru sistemul naţional de pensii.

Pensions Europe este o asociaţie cu 22 de membri din 18 state membre ale Uniunii Europene.

La finalul anului trecut, totalul contribuţiilor la Pilonul II de pensii era de circa 8,76 miliarde de euro. Majorarea capitalului social la 10% înseamnă că administratorii de fonduri de pensii să pună deoparte în jur de 800 de milioane de euro, de 11 ori mai mult faţă de capitalul social actual şi aproape de două ori mai mult decât toate comisioanele de administrare percepute în cadrul acestor sisteme de pensii în ultimii 11 ani.

Matti Leppala, secretarul general al Pensions Europe, a declarat:

"Pensions Europe solicită României să renunţe la a introduce cerinţa unui capital social de 10% în sis­temul de pensii, întrucât aceasta ar spulbera stabilitatea actuală şi rezultatele pozitive ale fondurilor şi, împreună cu toate celelalte reforme anunţate, ar distruge Pilonul II".

Acest lucru ar contraveni recomandărilor politicii europene care subliniază importanţa întăririi sistemelor de pensii suplimentare.

Pensions Europe consideră că păstrarea unui sistem de pensii cu trei piloni, care include pensia obligatorie de muncă, este esenţială dacă Guvernul vrea să menţină un nivel adecvat de venit pentru cetăţenii ajunşi la vârsta pensionării.

Conform datelor asociaţiei, în ultimii zece ani, fondurile de pensii din ţara noastră au generat, în medie, unele dintre cele mai mari câştiguri din Europa (de peste 8% câştig nominal din investiţii, după reţinerea taxelor), practicând unele dintre cele mai scăzute niveluri de comisionare. Performanţele bune au fost apreciate pe plan internaţional de Comisia Europeană, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb