Oferta Poloniei de avioane pentru Ucraina "ridica îngrijorări serioase pentru întreaga Alianţă NATO"

PENTAGON: Oferta Poloniei de avioane pentru Ucraina "ridica îngrijorări serioase pentru întreaga Alianţă NATO"

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 9 martie 2022

Victoria Nuland, subsecretarul Departamentului de Stat

Victoria Nuland, subsecretarul Departamentului de Stat

SUA- ZeroHedge-09.03.2022: Câteva cuvinte tăioase şi o respingere rapidă din partea Pentagonului marţi seara: "Perspectiva ca avioane de luptă < < la dispoziţia Guvernului Statelor Unite ale Americii > > să zboare dintr-o bază SUA/NATO din Germania, în spaţiul aerian care este contestat de Rusia deasupra Ucrainei, ridică serioase îngrijorări pentru întreaga alianţă NATO", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, despre anunţul polonez de la începutul zilei de 8 martie că va trimite toate avioanele sale MiG-29 produse în Rusia la baza aeriană Ramstein din Germania, pentru ca Statele Unite să le poată transfera în continuare în Ucraina.

Kirby a descris perspectiva Pentagonului cu privire la declaraţia Poloniei, după cum urmează: "Pur şi simplu nu ne este clar că există o raţiune de fond pentru aceasta", subliniind că propunerea "arată doar câteva dintre complexităţile pe care le prezintă această problemă".

"Vom continua să ne consultăm cu Polonia şi cu ceilalţi aliaţi ai noştri NATO cu privire la această problemă şi la provocările logistice dificile pe care le prezintă, dar nu credem că propunerea Poloniei este una sustenabilă".

Acest nivel de contradicţie uriaşă între aliaţi cu privire la un fapt atât de important este ciudat şi chiar jenant. Administraţia Biden spune că a fost surprinsă complet de declaraţia Poloniei.

Deşi posibilul plan a fost luat în considerare timp de câteva zile, aparent Casa Albă nu a fost notificată cu privire la decizia finală a Varşoviei înainte ca anunţul să fie declarat drept "decizie finala", prin intermediul site-ului web al Ministerului polonez al Afacerilor Externe.

Pentru Washington, pare sa nu fi fost deloc un acord finalizat.

"Decizia Poloniei de a pune toate avioanele sale MIG-29 la dispoziţia Statelor Unite nu a fost consultată în prealabil cu Washingtonul", a declarat marţi subsecretarul Departamentului de Stat Victoria Nuland, în urma declaraţiei Poloniei, adaugand: "Din cate stiu, nu am fost consultati în prealabil", a spus ea la o audiere a Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului.

"Aştept cu nerăbdare când se va termina această audiere să mă întorc la biroul meu şi să văd cum vom răspunde la această propunere a lor de a ne oferi avioanele", a spus ea.

Iată cum a început schimbul:

"Am fost la o întâlnire în care ar fi trebuit să aud despre asta chiar înainte de a veni (la audierea de la Senat), aşa că eu cred că, de fapt, a fost o mişcare surpriză a polonezilor", a declarat subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, parlamentarilor americani.

Întrebata de un senator dacă oficialii americani s-au coordonat din timp cu Polonia înainte ca Varşovia să facă anunţul, Nuland a spus: "Din cunoştinţele mele, nu".

Declaraţia oficială a Poloniei spunea: "Autorităţile Republicii Polone, după consultări între Preşedinte şi Guvern, sunt gata să desfăşoare - imediat şi gratuit - toate avioanele lor MIG-29 la Baza Aeriană Ramstein, la dispoziţia Guvernului Statelor Unite ale Americii".

În timpul mărturiei sale la Senat, Nuland a spus că SUA se gândeşte în prezent să plaseze baterii de rachete Patriot în Polonia.

Bizarul dus-întors cu privire la acordul "surpriză" cu avioanele de luptă MiG a făcut ca unii congresmeni să ceară Casei Albe să accepte, acum că se pare că oferta a fost deja făcută de Polonia. Potrivit declaraţiei de la Varşovia, Washingtonul ar trebui să furnizeze, în locul MiG-urilor epuizate, noi F-16 la o dată viitoare.

Toate acestea, probabil, tocmai au adus Varşovia în atentia Rusiei, sau cel puţin unii polonezi ar putea fi acum îngrijoraţi... La urma urmei, numai logistica unui transfer atât de important în timpul unui război în interiorul Ucrainei ar fi periculoasă şi dificilă, cel puţin. Rusia a avertizat că ar putea viza astfel de sisteme majore de arme furnizate din exterior, care intră din străinătate.

Şi apoi a existat acest scenariu profund alarmant, prezentat marţi în

audierea Senatului cu Nuland:

Cu câteva zile în urmă, secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA se uită "foarte activ" la reaprovizionarea Poloniei dacă Polonia îşi poate transfera rapid propriile aeronave fabricate ruseşti în Ucraina.

"Ne uităm în mod activ acum la problema avioanelor pe care Polonia le-ar putea furniza Ucrainei şi ne uităm la modul în care am putea umple golul în cazul în care Polonia decide să furnizeze acele avioane",a declarat Blinken anterior din Moldova, într-o călătorie care a evidenţiat creşterea criza refugiaţilor din război.

"O livrare periculoasă", observă corespondentul şef al postului ABC la Washington, având în vedere că Rusia a ameninţat că va bloca militar marile transporturi externe de arme....

În mod esenţial, a existat şi această declaraţie recentă a unui oficial polonez fără nume dată către FT: "Polonia nu este în stare de război cu Rusia, dar nu este o ţară imparţială, pentru că sprijină Ucraina ca victimă a agresiunii. Consideră, totuşi, că toate chestiunile militare trebuie să fie o decizie a NATO, ca un intreg."

Deja multe naţiuni NATO au furnizat Ucrainei rachete antitanc şi antiaeriene, dar dacă o mişcare la scară largă pentru a aduce mai multe avioane de luptă la Kiev va câştiga avânt, aceasta va marca cu siguranţă o escaladare uriaşă, iar Kremlinul a avertizat că ar putea ataca astfel de provizii militare provocatoare care vin din Occident.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E foarte logică acțiunea Poloniei.

    Sunt traumatizati istoric de ruși.

    Rusii ataca fara motiv, modifica frontiere, si Nato, UE trateaza utopic chestiunea. 

    1. nu stiu cat de logica e pozitia Poloniei si cat ajuta. As spune ca e mai degraba un gest simbolic. Pilotii ucrainieni mai mult ca sigur sunt pregatiti sa foloseasca tehnica militara sovetica, adica mig si su. Polonezii au in serviciu (conform wikipedia) 23 MIG-29 si 18 Su-22. Adica fix 41 de avioane de provenienta sovietica, care nu stiu cat pot schimba situatia razboiului.

      Tehnica militara vestica nu va ajuta. Pentru a o folosii, pilotii au nevoie de foarte multe ore de antrenament pe care cam greu le vor putea face in Ucraina.  

    ....da, este interesanta toata aceasta 'pasare' a livrarii de avioane. Ce este si mai interesant ca nici Germania nu vrea sa livreze din baza lor din Ramstein aceste avioane,motivand ca nu vor sa extinda acest conflict...Concluzia este ca la inceputul invaziei..toti aliati NATO s-au dat ..mari...facem,dregem contra Rusiei,iar acum bat in retragere.,concomitent si cu intreruperea de gaz metan din Rusia (Germania se opune). PS. In final cred ca Zelenski isi da seama cum se petrec lucrurile.Sper ca si Rusia (Putin)isi da seama ca toata aceasta actiune de invazie in Ucrania pentru EL a fost un mare esec si combinat cu cele aratate ,cei doi lideri sa revina DIRECT la masa negocierilor. Un Armistitiu,Ucraina deja s-a exprimat nu mai vrea NATO s.a.m.d.Cosiderati ca gresesc ????

    Se pare ca polonezii si-au propus sa joace Ruleta ruseasca la nivel de neam! Din pacate, prin deciziile luate de slugoii nostri conducatori, si noi suntem tot pe undeva pe-acolo!

    1. Astia joaca ruleta ruseasca cu vietile noastre! Ei in birouri sau plecati si prostii sa moara pentru interesele lor. Te mai si obliga prin lege sa lupti pentru ei! De ce sa moara si mai multi oameni? Nu e de ajuns ce tragedie e acum? Rusii au spus clar ce vor sa faca pace, de ce ei prefera sa puna paie pe foc?

      Corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb