Pentagon: Trei dintre bărbaţii acuzaţi de plănuirea atacurilor de la 11 septembrie au ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei

S.B.
Internaţional / 1 august

Pentagon: Trei dintre bărbaţii acuzaţi de plănuirea atacurilor de la 11 septembrie au ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Trei dintre bărbaţii acuzaţi de plănuirea atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, deţinuţi la Guantanamo, au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, anunţă Departamentul Apărării din SUA, informează news.ro.

Khalid Sheikh Mohammad, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin Attash şi Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi au fost deţinuţi ani de zile la baza navală americană Guantanamo Bay, Cuba, fără a fi judecaţi.

Potrivit presei americane, bărbaţii vor pleda "vinovat" în schimbul acceptării de către procuratură de a nu solicita pedeapsa cu moartea.

Termenii acordului de recunoaştere a vinovăţiei nu au fost încă publicaţi.

Aproape 3 000 de persoane din New York, Virginia şi Pennsylvania au fost ucise în atacurile al-Qaida din 2001. Acestea au fost cele mai grave atacuri pe teritoriul SUA de la atacul japonez din 1941 asupra Pearl Harbour, Hawaii, în care au fost ucise 2.400 de persoane.

Înţelegerea a fost anunţată pentru prima dată într-o scrisoare trimisă de procurori familiilor victimelor, potrivit The New York Times. "În schimbul eliminării pedepsei cu moartea ca posibilă pedeapsă, cei trei acuzaţi au fost de acord să pledeze vinovaţi pentru toate infracţiunile imputate, inclusiv pentru uciderea celor 2.976 de persoane enumerate în foaia de acuzare", se arată în scrisoarea procurorului şef, contraamiralul Aaron C Rugh.

Se aşteaptă ca bărbaţii să îşi prezinte în mod oficial pledoariile în instanţă chiar săptămâna viitoare, a scris NYT.

În septembrie, administraţia Biden ar fi respins termenii unei înţelegeri cu cinci bărbaţi deţinuţi la baza navală americană din Cuba. Bărbaţii ar fi cerut preşedintelui o garanţie că nu vor fi ţinuţi în izolare şi că vor avea acces la tratament pentru traume.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Condamnarea teroristilor , reformele cerute de catre J.R.Biden in domeniul armelor , al studentilor si a datoriilor acestora si pozitionarea in problema avortului , reformele constitutionale ce privesc Curtea Suprema , condamnarea de facto a lui Trump in cazul celor 34 de vinovatii dovedite , zimbetul lui Harris si implicarea pe fata a UE in alegerile americane ca si imposibilitatea lui Trump de a-si depasi tarele virstei o transforma pe Harris in postura de cistigator .

    La americani nu se prescriu faptele?

    Doar la noi merge toata lumea pe prescriere… 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb