PENTAGONUL: ''Armata americană a părăsit Afganistanul''

G.U.
Internaţional / 31 august 2021

''Armata americană a părăsit Afganistanul''

Ultimii soldaţi americani au părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani, a anunţat ieri Pentagonul, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul pe 30 august", la orele 19:29 GMT, a declarat într-o conferinţă de presă generalul Kenneth McKenzie care conduce comandamentul central de care depinde Afganistanul.

Statele Unite au lăsat astfel ţara în mâinile talibanilor, duşmanii lor de 20 de ani, după cel mai lung război din istoria SUA.

Ambasadorul american la Kabul, Ross Wilson, şi un general, Chris Donahue, au fost ultimii americani care au părăsit ţara. Cei doi au fost ultimii care au urcat în avion, notează sursa citată.

"Dacă evacuările militare sunt finalizate, continuă misiunea diplomatică pentru a ne asigura că mai mulţi cetăţeni americani şi afgani eligibili dorind să plece pot face acest lucru", a adăugat generalul McKenzie.

Pentru că, în pofida unui uriaş pod aerian, armata americană a recunoscut că nu a reuşit să evacueze din Afganistan atâtea persoane cât a dorit.

"Nu am reuşit să îi evacuăm pe toţi cei care am vrut să îi evacuăm", a spus generalul, precizând că evacuările au fost finalizate "cu aproximativ 12 ore" înainte de retragerea finală, dar forţele americane au stat pregătite să evacueze pe oricine ar fi putut ajunge la aeroport "până în ultimul moment".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. drum bun, cale batuta....sa vedem urmatoarea victima a "competentei" armate americane...ce alta natiune urmeaza a fi distrusa in numele dreptului la aparare, democratie.....si alte bla-bla-uri...

    Armata americana are treaba acum sa provoace China prin intermediul Taiwanului.Iar baga batul prin gard .Autoritatile americane nu se pot abtine pur si simplu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb