Pentru 2008, "Romtelecom" îşi propune o creştere pe segmentele broadband & date şi televiziune prin satelit

Aura Dragomir
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 29 ianuarie 2008

"Romtelecom" îşi propune o creştere pe segmentele broadband & date şi televiziune prin satelit

2.500 de angajaţi ar putea pleca din Romtelecom, în 2008

Consiliul de Administraţie al Romtelecom a aprobat ieri planul de afaceri pentru 2008. Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom, a declarat: "Putem vorbi despre creştere şi evoluţie în 2007, dar trebuie să ne concentrăm şi mai mult pe calitate şi eficienţă pentru a face faţă provocărilor pieţei şi competiţiei care se dezvoltă agresiv pe toate segmentele. În 2008, vom transforma modul în care ne desfăşurăm activitatea, ne vom orienta către creştere profitabilă şi către a fi lider de piaţă în privinţa calităţii serviciilor".

Planurile strategice ale Romtelecom implică îmbunătăţirea proceselor interne, o ofertă competitivă de servicii, pentru a creşte baza de clienţi şi pentru a intensifica prezenţa companiei pe segmentele de piaţă în creştere, concomitent cu un control riguros al costurilor. Implementarea noului plan de afaceri va impune şi revizuirea proceselor şi metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de muncă cu un număr care nu va depăşi 2500 de poziţii în 2008.

Concomitent cu implementarea noilor procese menite să asigure un nivel mai ridicat de calitate şi o reacţie mai rapidă pe piaţă cu mai puţine resurse, Romtelecom va continua programul "Clientul pe locul 1" pentru a oferi valoare adăugată clienţilor săi, pe ambele segmente - persoane fizice şi companii.

Pentru 2008, Romtelecom îşi propune o creştere solidă pe segmentele broadband & date şi televiziune prin satelit, combinată cu o majorare a numărului de clienţi de telefonie fixă. Cooperarea comercială cu Cosmote se va dezvolta în continuare în acest an, ceea ce va însemna oferte combinate mai multe şi mai bune pentru clienţi, incluzând şi telefonia mobilă.

Romtelecom se aşteaptă ca aceste planuri să-i asigure o consolidare a poziţiei de piaţă în 2008, în timp ce anii 2009 şi 2010 vor aduce o creştere a profitabilităţii.

Compania "Romtelecom" a reuşit anul trecut să-şi crească semnificativ cota de piaţă pentru ofertele de televiziune şi Internet, atât pe zona persoane fizice, cât şi pe business, în timp ce, pe segmentul de telefonie fixă, a înregistrat o premieră pentru ultimii trei ani: stoparea descreşterii bazei de clienţi. În ultimul semestru al anului 2007, Romtelecom a înregistrat o creştere de patru ori a vânzărilor lunare de linii ADSL, comparativ cu prima jumătate a anului, şi o triplare a veniturilor din VPN comparativ cu anul anterior.

Pe segmentul de ADSL, evoluţia a depăşit estimările companiei, la sfârşitul anului înregistrându-se peste 360.000 de clienţi, cu o cotă de piaţă de peste 20% pe segmentul de broadband fix. Cu o creştere de 280%, Romtelecom este lider ca rată de creştere pe piaţa românească de broadband.

Dolce, serviciul de satelit TV, a avut o creştere constantă, ajungând până la aproape 400.000 de clienţi, reprezentând o cotă de 8% din întreaga piaţă de pay TV. Rata de creştere pentru Dolce TV este una dintre cele mai mari din Europa.

Pe segmentul liniilor fixe, Romtelecom continuă să deţină prima poziţie, cu o cotă de piaţă de aproximativ 70%, menţinându-şi numărul de clienţi în jurul cifrei de 3 milioane. În a doua jumătate a lui 2007, numărul noilor conexiuni s-a dublat comparativ cu prima parte a anului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. AM LUCRAT TREIZECI DE ANI I AU FOST DATI AFARA CEI CARE AU PUS PE PICIOARE SISTEMULI NGINERI TEHNICIENI SI SERVICIILE DE CONTROL SI AU RAMAS BETIVII HOTII SALARIATI IN RETEA FARA PREGATIRE CU 8CLASE ELEMENTARE LIDERI DE SINDICAT FARA BACALAUREAT CARE AU TOCAT VENITURILE ROMTELECOMULUI PRIN SANTAJ SI CORUPTIE SUCCES TINERILOR CU CARTE JOS CU NECALIFICATII DIN SINDICATE

    UN SALARIAT CU LICEUL RETROGRADAT PT SLABA PREGATIRE PROFESIONALA DIN FUNCTIE DE SEF ARE 1000 1500 DE EURO PE LUNA PLUS UN SALARIU DIN INDEXARI SUPLIMENTARE NU E CAM MULT LA NIVEL DE COMPANIE SA HRANEASCA OAMENI DE NIMIC CARE IN AFARA DE FITE NU AU NIMIC IN CAPATINA PACAT CA NU SAU DISPONIBILIZAT CIND TREBUIA SI ACUM E F F BINE SUCCES COMPANIEI OTE ROM TELECOM LA TIMPURI NOI OAMENI NOI

    USCATURILE SA PLECE CIT DE REPEDE CU TOT CU SINDICATUL CARE SE OPUNE DE CE OARE STIE DL DIMA CARE SE PREGATESTEPT CURATENIE DE PRIMAVARA  

    1. domnilor,aveti si nu veti dreptate.nu aveti dreptate in ce priveste salariatii caare au 8 clase pentru ca si ei au pus umarul la ce sa facut poate ca unii au fost mai buni decit ingineri si maistrii care intradevar au mincat bani de geaba si sau laudat cu munca altora. aveti dreptate in ce priveste liderii de sindicate niste parveniti ,corupti,profitori,vinzatori de neam,care sint instare sa calce pe cadavre ca sa o duca ei bine.privitil pe d-l andrei ioan ,nici cind a fost senator de alba nu a lasat sindicatele din mina si alti lideri care sunt la al3lea mandat ne tinind cont de statut darmite de bunul simt.da ce sa-i faci asta-i soarta romanului sa fie tradat de ai lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb