PENTRU 4 MILIOANE DE EURO O companie a SIF Imobiliare a preluat activele vândute de Calipso Oradea

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2014

O companie a SIF Imobiliare a preluat activele vândute de Calipso Oradea

Alexandru Ion: "Tranzacţia a fost finanţată 50% prin equity şi 50% prin împrumut bancar"

"SIFI BH Retail", companie deţinută de SIF Imobiliare (holdingul imobiliar al SIF1 Banat Crişana) a cumpărat, cu 18 milioane de lei (4 milioane de euro) pachetul de 41 de spaţii comerciale scos la vânzare de "Calipso" Oradea (CAOR), societate aflată tot în portofoliul SIF1.

"SIFI BH Retail" a fost singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţie şi are obligaţia să achite suma, în 15 zile, plus 620.000 de lei pentru mijloacele fixe şi de inventar care însoţesc activele, potrivit unui comunicat transmis de "Calipso" Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii "Calipso" au decis, în luna mai, redenumirea societăţii în "SIF Hoteluri" şi vânzarea din patrimoniul societăţii a celor 41 de active, sub formă de pachet unic.

Activele sunt situate în Oradea, cu excepţia a două spaţii comerciale din localităţile Haieu şi Sânmartin.

"SIFI BH Retail" a finanţat tranzacţia 50% prin equity şi 50% prin împrumut bancar, creditul fiind deja aprobat, potrivit lui Alexandru Ion, reprezentantul SIF Imobiliare.

"Având în vedere că la licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, respectiv SIFI BH Retail, pachetul de active a fost achiziţionat la preţul de pornire al licitaţiei", ne-a precizat domnia sa.

SIF Banat Crişana a înfiinţat, anul trecut, compania SIF Imobiliare, înregistrată în Cipru, pentru a transfera participaţii de 100,4 milioane lei (22,5 milioane euro) deţinute la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar. În prezent, SIF Banat - Crişana deţine 99,9% din acţiunile SIFI. La începutul anului, SIF1 a participat cu 10 milioane de euro la majorarea capitalului SIF Imobiliare PLC.

La finalul lunii mai, SIF Imobiliare a anunţat că a împrumutat "SIFI TM Agro", una din cele trei noi societăţi pe care le-a înfiinţat, cu 6 milioane de euro, în vederea preluării de active imobiliare în domeniul agricol.

Acum, încă 2 milioane de euro au mers pentru achiziţia activelor de la "Calipso".

Unele voci au criticat crearea holdingului imobiliar în Cipru, pe motiv că, în acest fel, acţionarii SIF1 nu ar mai avea controlul asupra mişcărilor făcute de conducerea companiei.

Ulterior, SIF1 a listat SIF Imobiliare pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

Alexandru Ion ne-a spus: "SIF Imobiliare, fiind listată, are obligaţia de raportare, astfel că acţionarii SIF Banat Crişana vor vedea activele cumpărate (n.r. de la Calipso), în raportul anual consolidat."

SIF1 deţine 98,65% din capitalul social al "Calipso", care a înregistrat pierderi de 2,53 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, cu aproape 29% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 9% faţă de primele şase luni ale anului precedent, la 6,16 milioane de lei. Hotelul "Doubletree by Hilton" de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crişana. Clădirea a fost construită prin intermediul "Calipso".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Licitatia a fost joi si vineri s-a si aprobat creditul? Sau creditul era rezolvat dinainte pe sistemul: doar noi licitam? Nu prea imi e clar...

    SIF-onare de bani de la SIF-uri. Practic, cu banii SIF-ului s-a facut SIFI BH RETAIL dupa care acesti bani mutati in alt buzunar au fost folositi pentru a cumpara active de la SIF si astfel banii s-au intors inapoi in buzunarul initial dar... mult mai putini fiindca s-au retinut comisioanele, taxele si toate celelalte speze aferente unei astfel de tranzactii. In plus, se asigura un castig serios si pentru banca care urmeaza sa incaseze pe o perioada lunga de acum inainte dobanzi de la un contributor sigur cu grad de risc scazut.

    Oare SIF-urile s-au infiintat pentru a sustine astfel de sifonarii??? 

    1. Perfect de acord cu "anonim". De cand e presedinte Balteanu actiunile SIF1 sunt intr-o permanenta corectie, la fel si VUAN-ul. Asta e si performanta lui de fapt. Nu inteleg de ce din masa de actionari nu s

      ...daca scopul real al operatiunilor este ilicit (contrar intereselor reale ale societatii)...atunci miroase a spalare de bani!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb