PENTRU A PUNE CAPĂT RESTRICŢIILOR ANTI-COVID Noua Zeelandă adoptă un nou sistem de combatere a virusului

G.U.
Internaţional / 22 noiembrie 2021

Noua Zeelandă adoptă un nou sistem de combatere a virusului

Noua Zeelandă va adopta o nouă strategie de luptă împotriva coronavirusului începând cu 3 decembrie, care va pune capăt restricţiilor anti-covid şi va permite afacerilor să îşi desfăşoare activitatea, a declarat astăzi premierul neozeelandez Jacinda Ardern, informează bdnews24.com.

Noua Zeelandă a înregistrat până în august un număr scăzut de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar nu a reuşit să învingă un focar al variantei Delta. Astfel, Jacinda Ardern a adoptat o strategie menită mai degrabă să stăvilească varianta Delta decât să încerce să o elimine complet.

De asemenea, cel mai mare oraş al ţării, Auckland, s-a aflat în carantină timp de trei luni şi jumătate, notează sursa citată.

"Adevărul dur este că varianta Delta este aici şi nu este pe cale să dispară, dar Noua Zeelandă este pregatită să o învingă datorită ratei crescute de vaccinare şi prin intermediul noilor măsuri de siguranţă adoptate", a declarat premierul Noii Zeelande într-un comunicat.

Noul sistem se prezintă ca un semafor, în care verdele semnifică practic niciun control al virusului, portocaliul impune portul de măşti sanitare în unele locuri, în timp ce roşu permite magazinelor să rămână deschise doar clienţilor vaccinaţi, păstrând distanţarea socială.

Ardern a precizat că aproximativ 83% dintre neozeelandezii eligibili sunt complet vaccinaţi, în timp ce 88% sunt vaccinaţi cu prima doza.

Guvernul a declarat anterior că va schimba politica odată ce rata de vaccinare va ajunge la 90% în ţară, însă în final a avansat redeschiderea chiar dacă rata de vaccinare se situează în prezent la circa 83%.

Noua Zeelandă a impus unele dintre cele mai stricte restricţii pandemice dintre ţările OCDE, limitând răspândirea COVID-19.

Iniţial, Auckland va fi clasată roşu, a declarat premierul neozeelandez, adăugând că autorităţile sunt pe cale să claseze şi alte zone.

Graniţa sa internaţională este încă închisă şi nu este clar când se va redeschide.

Noua Zeelandă a raportat până acum aproximativ 7.000 de cazuri în total şi doar 39 de decese.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vedem limitele utopiei zero-COVID de care Noua Zeelanda si Australia s-au agatat cu dintii pana de curand si care i-a costat atat de mult pe cetatenii acestor doua tari.

    Dupa prea multe luni de zile de lockdown dur in aceste doua tari, le-a venit cumva mintea la cap si acum au trecut la jocuri de cuvinte, gen politici de sanatate publica codate in culori de semafor.

    Intrebarea este: cand vor creste si la ei din nou cazurile de COVID vor ramane fideli noilor politici denominate in culori de semafor sau vor lua calea Austriei si vor reimpune lockdown, cu care si-au obisnuit deja populatia ? 

    1. Lockdown, din obisnuinta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb