PENTRU A SPRIJINI ECONOMIA GLOBALĂ ŞI STABILITATEA FINANCIARĂ Oficialii G20 vor face "tot ce este necesar"

G.U.
Macroeconomie / 15 octombrie 2020

Oficialii G20 vor face "tot ce este necesar"

Liderii financiari din G20 - grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente - s-au angajat "să facă tot ce este necesar" pentru a sprijini economia globală şi stabilitatea financiară şi au subliniat necesitatea urgentă ca extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19) să fie ţinută sub control, conform Agerpres.

Într-un comunicat al organizaţiei, se arată că miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 au fost de acord pentru prima dată cu un cadru comun pentru a lua măsuri de la caz la caz în contextul sporirii numărului ţărilor cu venituri reduse care se confruntă cu dificultăţi din cauza datoriilor. Clubul de la Paris (organismul creditorilor oficiali) sprijină de asemenea cadrul comun.

Decizia marchează un pas înainte semnificativ pentru China, care a devenit în ultimii ani un creditor major pentru ţările sărace, dar a refuzat orice perspective de ştergere a datoriei, conform surselor din G20 care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

De asemenea, oficialii G20 au fost de acord, aşa cum se estima, cu extinderea cu şase luni a iniţiativei privind îngheţarea plăţilor aferente serviciului datoriei de către toţi creditorii bilaterali oficiali (DSSI) până la finalul anului şi au anunţat că în aprilie vor lua în considerare extinderea cu încă şase luni.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a cerut ţărilor să nu retragă prematur măsurile de stimulare fiscală şi monetară, ţinând cont de incertitudinile privind evoluţia pandemiei şi efectele ei economice negative.

De asemenea, miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 au apreciat că perspectivele economice globale sunt mai puţin sumbre, iar în unele zone economia se redresează. Dar redresarea este "inegală, extrem de nesigură, şi se confruntă cu riscuri de evoluţie negativă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb