PENTRU A STĂVILI AFLUXUL DE IMIGRANŢI Ungaria ar putea desfăşura armata la frontierele sale după 15 septembrie

Alexandru Costea
Internaţional / 5 septembrie 2015

Austria şi Germania permit imigranţilor să intre, anunţă cancelarul austriac

--------------------

Actualizare 18:38 Aurescu: "Avem nevoie de soluţii urgente, la nivel european"

Bogdan Aurescu a pledat,la reuniunea miniştrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg, pentru adoptarea unor soluţii urgente, la nivel european, în problema refugiaţilor, migraţia fiind "unul dintre cele mai sensibile dosare", prin implicaţiile umanitare şi provocările la adresa politicilor UE, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Discuţia privind fenomenul migraţiei, din cadrul reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Luxemburg ieri şi astăzi, a prilejuit "un schimb amplu de opinii cu privire la modul în care UE este chemată să răspundă acestei provocări majore", informează MAE.

Potrivit sursei citate, şefii diplomaţiilor europene au dezbătut necesitatea convenirii unor măsuri integrate de gestionare a crizei refugiaţilor şi a unei politici europene de azil.

"Avem nevoie de soluţii urgente şi adecvate care să trateze problema la sursă, în ţările de origine, dar si în cele de tranzit. E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului. Avem nevoie de soluţii comune, la nivel european, cele unilaterale nefiind eficiente. Migraţia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeană actuală, prin implicaţiile pe plan umanitar, dar şi prin provocările la adresa politicilor Uniunii Europene şi a modului de gestionare a spaţiului european" a spus, în cadrul reuniunii, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Aurescu a mai afirmat că alături de "situaţia gravă de securitate" din vecinătatea estică, problema migraţiei reprezintă o "provocare" care va da măsura solidarităţii europene şi a angajamentului în apărarea principiilor şi valorilor UE.

(A.C.)

------------------

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat astăzi că Ungaria va desfăşura forţe de poliţie de-a lungul frontierei sale sudice după 15 septembrie, pentru a stăvili afluxul de imigranţi, şi va trimite şi armata dacă parlamentul aprobă o propunere guvernamentală, transmite Reuters.

''Vor veni mari schimbări după 15 septembrie şi vom pune graniţele sub control pas cu pas'', a declarat Orban într-o conferinţă de presă. ''Vom trimite poliţia, apoi, dacă vom obţine aprobarea parlamentului, vom desfăşura armata'', a adăugat premierul ungar.

''Nu sunt 150.000 (de imigranţi sosiţi) pe care unii vor să-i împartă pe cote, nu sunt 500.000, număr pe care l-am auzit la Bruxelles, ci milioane, apoi zeci de milioane, deoarece afluxul de imigranţi este fără sfârşit'', a afirmat Orban.

Austria şi Germania au acceptat să permită intrarea miilor de imigranţi pe care Ungaria a anunţat că îi va transporta la frontieră în următoarele ore, a declarat azi cancelarul austriac Werner Faymann pe pagina sa de Facebook, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

"Din cauza situaţiei de urgenţă de astăzi la frontiera ungară, Austria şi Germania sunt de acord în acest caz asupra continuării deplasării refugiaţilor", a declarat Faymann în postare.

Această decizie a fost anunţată prim-ministrului ungar Viktor Orban de către cancelarul austriac Werner Faymann, "în consultare" cu cancelarul german Angela Merkel, a precizat pe de altă parte cancelaria austriacă pentru agenţia APA.

Guvernul ungar a anunţat ieri seară, după mai multe zile de blocaj, că a acceptat să mobilizeze o sută de autobuze pentru a-i transporta la frontiera cu Austria, aşa cum ei doresc, pe cei circa 1.200 de imigranţi ce se îndreaptă spre această frontieră, precum şi pe cei adunaţi în principala gară din Budapesta, capitala Ungariei.

Indiferent de gestul lor, Viena şi Berlinul încă aşteaptă de la Ungaria "să-şi respecte obligaţiile europene, inclusiv cele legate de acordul de la Dublin" asupra regimului de azil în UE, a subliniat Faymann.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb