PENTRU ADUNAREA DIN 12 OCTOMBRIE ASF somează SIF5 să completeze ordinea de zi conform solicitării SIF1 şi SIF4

A.I.
Piaţa de Capital / 30 septembrie 2020

ASF somează SIF5 să completeze ordinea de zi conform solicitării SIF1 şi SIF4
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cererea celor două SIF-uri nu implică revocarea vicepreşedintelui Cristian Buşu, aşa cum apare acum în convocator

    Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) somează Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) să modifice ordinea de zi a adunării acţionarilor din data de 12 octombrie prin introducerea tuturo punctelor solicitate de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), se arată într-o decizie a supraveghetorului pieţei de astăzi, publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

    Este vorba despre punctul privind atragerea răspunderii administratorilor care, în completarea convocatorului din data de 25 septembrie, este diferit de cel din solicitarea SIF1 şi SIF4, în sensul că îl include şi pe vicepreşedintele Cristian Buşu, a cărui revocare nu a fost solicitată de cele două SIF-uri.

    Practic, în cererea SIF1 şi SIF4 se menţionează: "Aprobarea atragerii răspunderii administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, pentru prejudiciul cauzat de aceştia SIF Oltenia, prin contractarea împrumutului în sumă de 30 milioane de lei de la Banca Transilvania şi, în consecinţă, aprobarea acţiunii în răspundere contra administratorilor menţionaţi şi desemnarea pentru exercitarea acţiunii în justiţie a administratorului Cristian Buşu şi, în cazul absenţei acestuia sau a inacţiunii sale sau a reprezentanţilor societăţii, a acţionarului Marcel Gheorghe ..."

    Dar, în completarea convocatorului din 25 septembrie se specifică: " Aprobarea atragerii răspunderii administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian şi Cristian Buşu pentru prejudiciul cauzat de aceştia SIF Oltenia, prin contractarea împrumutului în sumă de 30 milioane de lei de la Banca Transilvania şi, în consecinţă, aprobarea acţiunii în răspundere contra administratorilor menţionaţi şi desemnarea pentru exercitarea acţiunii în justiţie a acţionarului Marcel Gheorghe ..."

    Decizia ASF poate fi contestată în 30 de zile, de la data comunicării, dar contestaţia nu suspendă executarea.

    Opinia Cititorului ( 13 )

    1. Pentru oamenii ăștia din ASF legea e ca elasticul de bani pe care îl folosesc precupetii la piața. Cu cat e fisicul mai mare, cu atat trag mai tare de elastic.

      1. :))))) buna asta cu precupeții pieței .precupetii Pieței de capital. Emergenta...

        Am fost subtil. În povestea asta s-au făcut multe compromisuri pe linia Dragoi-ASF-Busu si acum ca au intrat în horă nu mai pot iesi, se joacă în continuare cu grija sa nu le sară plicurile din buzunare.

      Hai ca am trăit degeaba pe pământ . Ciurezu cere sa vise angajeze răspunderea și ASF zice nu, pardon , e prea târziu. Sa te pupi pe mustăți in oglinda Dl Marcu:))) Îl scapasi oltenește și pe Ciurezu și pe Busu:)))) Juriul s-a zăpăcit :))) s-a lămurit , vrusi sa îl servești pe Bogdan și o dedesi dreak de lege. Mare e grădina !

      1. Nu a gresit ca se voteaza impotriva tot punctul respectiv, iar pe 29/30 oct. se regleaza conturile.

        Pai e sau nu e prejudiciu?! Dacă e cine îl plătește . Acționarii ce sa mai creadă , ca pentru unii e , pentru alții nu? Întreb , Ce se Votează?! Dividendele rămân sau nu rămân . Ce vrea Sif 1 din aga asta ?! Ce caută asf istii in poveste ?! Pare ca vor sa o compromită definitiv . Cine citește decizia asta ce sa mai creadă , ca acționarii nu pot cere prejudiciul dacă e , cât e , decat de la unii și de la alții ba? Miza erau dividendele, acum văd ca miza e sa îl salveze pe busu , care a respins dividendele . Deci va fi o aga pe banii societății ca sa își regleze conturile Drăgoi cu Ciurezu ? Daca e pe așa aga asta ar trebui plătită de Drăgoi . E o aga care nu trebuia convocată . A zis bine Make într-un articol mai vechi.

      A început votul. Dl Gradinescu, după ce începe votul nu mai ai ce pune pe ordinea de zi. Intreaba pe Raducu, juristul planetei, cum sa completezi ordinea de zi după ce a trecut data de referință? Ce cusur are ordinea de zi, căutați nod in papură ca sa anulati AGA și să rămână valabilă aia de pe trotuar? ASF - demisia sau pușcăria! Poate Marcu nu stie, el e pe silvic bazat, dar restul specialiștilor n-au nicio scuza.

      Asf muma pentru unu, ciuma pentru altii,daca este prejudiciu,Busu de ce sa fie esclus a votat la fel cu ceilalti, a semnat contractul de credit.A respins, plata dividendelor,e Cățelu lui Dragoi și prieten cu Doina Dascalu.si împreuna puși pe căpătuiala .Marcu se razbuna pe Ciurezu ca l-agreat administrator la Sif oltenia și nu l-a acceptat chirias la Provitas fara sa plătească??

      Vrei sa zici ca nu l-a. Vrut administrator la Sif Oltenia

      1. Hopa! Marcu e oltean, Marcu are conflicte vechi cu cei de la SIF 5?! Scheleti prin fiset!? Eu credeam ca e doar naiv ...

        Pe vremea țarului Staicu Marcu a supt mult de la sif5. Tot Staicu l-a aranjat la ministerul pădurilor . Ciurezu e ca sarea in ochișorii lui galeși . Așa ca o sa calce pe cadavre sa se răcorească . Tipic oltenesc, prima data o omori pe mata :))) fără cratima. Da cu piața ce ai vere, o dai de gard pentru un moft??

      Astia de la ASF ne fac dracului de ras , n-are nici un rost sa dea decizii cum doresc unii.

      Ce piata de capital este asta? 

      Ce zic strainii prin rapoarte noroc ca le citesc doar ei ? 

      Pai ori masurati cu aceiasi oca ori nu . 

      Decizia A S F trebuie pt toti membi ba idiotilor, ne aduceti de rasul lumii handicapatilor.

      Dati o decizie sa va desfiintati macar stim un lucru , nu ne mai incurcati. 

      Sif5 sa ignore ce porunci da asf-ul corupt!

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb