PENTRU AI TRANSMITE CĂ MOSCOVA RESPECTĂ "STRICT" TRATATUL INF: Ministerul rus al Apărării îl convoacă pe ataşatul militar al SUA în Rusia

M.I.
Internaţional / 8 februarie 2019

Ministerul rus al Apărării îl convoacă pe ataşatul militar al SUA în Rusia

Ministerul rus al Apărării l-a convocat astăzi pe ataşatul militar al Statelor Unite în Rusia pentru a-l informa printr-o notă că Moscova respectă "strict" prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), precizând în această notă că este la curent cu nota prin care Departamentului de Stat anunţă suspendarea participării americane la tratat, respinge categoric acuzaţiile "nefondate" ale Washingtonului cu privire la încălcarea tratatului de partea rusă şi îi îndeamnă pe americani să revină la respectarea documentului prin eliminarea sistemelor de lansare a rachetelor de tip Mk-41, a rachetelor balistice cu rază intermediară de acţiune şi a unor drone care prezintă aceleaşi caracteristici cu cele interzise prin pact, anunţă Ambasada Rusiei în România într-un comunicat, citat de News.ro.

Acuzaţiile americane "nu corespund realităţii" subliniază ministerul în comunicat, în care prezintă nota.

Partea americană a eşuat să furnizeze vreo probă prin care să-şi susţină poziţia, în pofida "deschideriitotale la un dialog substanţial pe tema îndeplinirii obligaţiilor părţilor prevăzute în Tratatul INF" a ministerului rus, se arată în comunicat.

"Este de subliniat că nu este primul an în care Statele Unite încalcă prevederile Tratatului INF", continuă ministerul, acuzând Washingtonul că a "creat condiţii în vederea producerii de rachete interzise de tratat".

Ministerul îndeamnă partea americană, în notă, "să ia toate măsurile necesare înainte de sfârşitul tratatului, pentru a reveni la o respectare strictă a tratatului, prin eliminarea: sistemelor de lansare vertizală de la sol (de tip) Mk-41 concepute pentru a lansa rachete de croazieră (de tip) Tomahawk; rachete-ţintă care au caracteristici asemănătoare rachetelor balistice terestre cu rază intermediară (de acţiune, abolite prin tratat) (şi) vehicule aeriene de atac fără echipaj ale căror caracteristici corespund definiţiei «rachetei de croazieră terestre» prevăzute în Tratat".

Ministerul anunţă în comunicat că ataşatul militar al Statelor Unite în Rusia este "invitat" la sediul său pentru a-i comunicată această notă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rușii nu ar trebui să-și facă mari probleme cu Deveselu și ... Kogălniceanu. Ar trebui să vină în România să dezafecteze pașnic cele două baze militare ale NATO. La Deveselu să amenajeze o crescătorie de măgari care să transporte turiști băștinași din Sud, în Ardeal, iar la Kogălniceanu să amenajeze o crescătorie de găini care să asigure, până la noile alegeri de politruci, ouă la viitoarele proteste și gunoi pentru spațiile verzi din capitală și stațiunile de pe litoral. Forța de muncă pentru dezafectare va fi recrutată din penitenciarele și femeile de succes din diverse zone ale țării, iar cea din crescătorii, din politruci, parlamentari, guvern și ministere, precum și alți paraziți bugetari. Oficialii care au implementat lucrările se vor instala apoi în Casa Poporului și în Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a organiza și monitoriza în România, alegeri anticipate. Rachetele de la Deveselu vor fi înapoiate celor care le-au adus în țară, pe calea aerului, iar avioanele de la Kogălniceanu vor fi utilizate pentru transportul penalilor corupți, spre destinații turistice și țări exotice . Ulterior, oficialii ruși se vor întoarce în patrie, de unde vor audia și vizualiza prin satelit efectul rachetelor înapoiate prietenilor românilor, activitatea în cele două crescătorii, inclusiv mișcarea turistică, incompetența noului parlament, noului guvern și a altor instituții ale statului român, imoralitatea noilor politruci, proteste cu ouă și jandarmi bătăuși, exodul noilor penali cu avioane militare, precum și slăbiciunea seculară a poporului român, generată de o evidentă prostie, naivitate și lașitate. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb