PENTRU ALEGERILE DIN 4 DECEMBRIE  Frăţilă cere Directoratului SIF3 să nu cenzureze dreptul acţionarilor la desemnarea candidaţilor în board

A.I.
Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2020

Frăţilă cere Directoratului SIF3 să nu cenzureze dreptul acţionarilor la desemnarea candidaţilor în board

Un grup de acţionari ai SIF Transilvania (SIF3) condus de Constantin Frăţilă, care este şi membru în board-ul societăţii, cere Directoratului SIF-ului să nu cenzureze dreptul acţionarilor să-şi desemneze reprezenaţii pentru un post în Consiliul de Supraveghere al societăţii, la alegerile din 4 decembrie, se arată într-o solicitare de completare a ordinii de zi a AGOA şi AGEA SIF Transilvania de la acea dată, postată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, grupul cere completarea ordinii de zi a AGOA cu două puncte, ce impun şi modificarea documentului intitulat "Condiţiile de eligibilitate pentru candidaţii pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania şi conţinutul dosarului de condidatură", respectiv eliminarea din document a literei (iii) de la punctul 2 şi a Anexei 3, astfel încât să nu exceadă dispoziţiile Regulamentului ASF nr. 1/2019.

Este vorba despre o declaraţie pe proprie răspundere a candidatului care să ateste o serie de criterii privind competenţa sau buna reputaţie, ceea ce implică, între altele, ca acesta să nu fie condamnat sau urmărit penal in personam pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar-bancară, infracţiuni contra patrimoniului sau alte infracţiuni specifice domeniului economic/financiar, să nu i se fi refuzat, retras sau interzis dreptul de a desfăşura activităţi care necesită înregistrarea sau autorizarea de către o autoritate de reglementare etc. Anexa 3 este o declaraţie pe proprie răspundere privind infracţiuni penale prevăzute de legislaţia financiar-bancară.

În solicitarea grupului de acţionari, la litera (iii) apare doar o declaraţie pe propria răspundere a candidatului din care să rezulte îndeplinirea cumulativă a cerinţelor Regulamentului ASF nr.1/2019, referitoare la: cunoştinţe, competenţe şi experienţă profesională; reputaţie, onestitate şi integritate, guvernanţă.

Grupul îşi justifică solicitarea de completare a ordinii de zi prin faptul că Directoratul care convoacă AGA nu poate impune condiţii suplimentare celor prevăzut de lege, de reglementările ASF şi de Actul Constitutiv al societăţii, pentru depunderea şi validarea candidaturilor referitoare la alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere.

Dar documentul, impune condiţii suplimentare, care cenzurează candidaturile într-un sens neprevăzut de norma ASF şi de Actul Constitutiv al SIF-ului, introducând condiţii care exced acestor reglementări, susţine grupul de acţionari.

Conform acestora, prevederile Art. 13 şi 14 din Regulamentul nr. 1/2019 al ASF, sunt criterii de analiză şi nu criterii de descalificare/invalidare a candidaţilor, aşa cum sunt menţionate la pct. 2, lit. (iii) din procedură. În plus, unele documente menţionate în procedură, de exemplu declaraţia din Anexa 3, exced prevederilor Regulamentului ASF, conform solicitării.

"Decizia finală privind alegerea unei persoane în Consilul de Supraveghere trebuie să aparţină acţionarilor, conform criteriilor prevăzute strict de lege, şi nu Directoratului societăţii sau oricărei alte structuri numite de acesta", se arată în cererea grupului de acţionari.

Amintim că, în septembrie 2018, Autoritatea de Supraveghere Financiară i-a retras autorizarea lui Constantin Frăţilă din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere din cadrul SIF Transilvania, ca urmare a faptului că acesta era urmărit penal in personam pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar-bancară, dar la finele lunii ianurie a acestui an, fostul arbitru de fotbal a obţinut, în instanţă, anularea deciziei ASF.

Recent, Tribunalul Constanţa a admis o cerere a conducerii SIF Transilvania, reprezentată de directorii Marius-Adrian Moldovan şi Tony-Cristian Răduţă-Gib, privind reluarea urmăririi penale împotriva lui Constantin Frăţilă şi apropiaţilor săi, într-o speţă veche din 2014.

Cealaltă solicitare a grupului de acţionari pentru AGOA ţine de numirea secretariatului adunării, iar pentru AGEA se cere introducerea unor puncte în Actul Constitutiv al societăţii.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Avand dosar penal pe rol,Fratila nu mai poate face parte din CS al Sif 3.

    1. Când i-a ajutat sa -l înlăture pe Fercala nu avea dosar penal ?????? Ajungea Marius Moldovan președintele SIF -ului fără sprijinul lui Fratila? Sa- i fie rusine .

    Ce?? S a rupt lantul de iubire intre Golan.. pardon moldovan si don' fratila?? Sa vezi si sa nu crezi!!!

    Acum ați început sa va mâncați intre voi? Mai întâi l- ați dat jos pe Fercala , ce va făcuse Fercala?? V -a îmbogățit . Nu V -a ajuns, acum vreți sa- l dați jos și pe Fratila care v-a ajutat sa faceți toate porcăriile pe care le-ați făcut. Ați așteptat sa vedeți dacă ia primăria Constanței și acum ca nu a reușit îi faceți proces și vreți maziliți! Ferească -ma Dumnezeu de așa caractere de oameni meschini. Nu stiati de la început ca e penal? A fost bun Fratila cât v-a servit. Călcați pe cadavre? Cu Fratila ați încurcat -o, scoate fluierul și va fura meciul.

    1. El a furat deja COMCM SA.

      Unde s-a mai pomenit sa fi suspect ca ai fraudat societatii- filiale ale Sif, și tu sa candidezi la funcții de conducere?? Ce urmărești Fratila, in afara de a-ți ascunde urmele sau a determina directorii sa ascundă faptele tale? Nu vedeți paradoxul oameni bunii? Fratila a susținut schimbarea lui Fercală ca sa conducă Sif-ul!! Acum a constatat ca băieții ăștia tineri de la comanda , ii fac probleme in planul suprem de a conduce atât sif, cât și filialele sale.

      Dar cum au ajuns baietii tineri " la comanda" ? Asta nu ne spui?

      La mafioți se pupa inelul și se tine gura! Se jura credinta, și se Răspunde la fluier... E corect codul tău etic, și e bilet sigur pentru Balta Albă... hai sictir, la pupat inel.. cum e cu covid? Se ia?

    Domnul Fratila sa se țină tare! Sa-i facă grea viața omului viclean!

    Trebuie sa le facă vreo 10-15 reclamații pe loc, mâine dimineața! Sa- i reclame la DIICOT, ASF, Drepturile Omului, Protecția Consumatorului, ESMA, Parlamentul României, Comisia Europeană și la rachetii moldoveni , aia care au luptat in Afganistan! 

    Poate se face Curatenie odată in Sif-ul asta... unul care are dosare penale pt fraudarea unor filiale SIF, nu are ce caută in Consiliul Sif.. asta zice și Asf, degeaba latră Fratila de la gard. Acum vrea sa își voteze și criteriile in Aga?? Nu e cumva in CS , președinte comitet de Nominalizare?? Așa apare pe site-ul Sif?? Pai cum bre’, nu poți din CS, faci pe acționarul, directoratul nu se Executa la comenzile tale, completezi ordinea de zi! Uite așa o sa ajungi și tu istorie ca și celălalt domn F.. stai pe aproape sa vezi !

    1. Celalalt domn cu F nu putea fi inlaturat dupa lege. Asa ca a fost nevoie de expertiza domnului fratila in blaturi.Astia si-au pierdut mintile? Si-au uitat valoare? Ei se pun cu domnul Fratila ca le da 2 cartonase galbene rapid si apoi rosu si ii trimite direct acasa cu ce e pe ei, nici la vestiar nu le da voie. Or sa plece cu transpiratia pe ei de la Sif Transilvania.

      El ca el, dar să vezi ce istorie o să ajungă băieţii tineri puşi pe căpătuit şi care calca acum pe cadavre; până s-or trezi acţionarii cu un minim de viziune ?n instalaţii

      Asa este! Ce fel de circ e acolo?

      Plastic.. Recunoști ca frății F, sunt cadavre?

    Moldovan si Andanut ma uit la voi ca la 2 magari morti la marginea drumului. Credeti ca o sa planga Constantin Fratila dupa voi? El doar o sa -si intoarca capul de la voi si o sa-si vada de procese mai departe ca are sute. Pentru el voi sunteti ca niste seminte pe care le scuipa printre dinti. 10-15 procese in plus ce mai inseamna pentru Constantin Fratila? Nimic. Cand ma gandesc la voi mi se face mila, nu stiti cu cine v-ati pus! Cum sa ai un prieten ca Fratila si sa te pui cu dumnealui. Pai nu v-ati pretuit norocul! La ce va asteptati acum? Sa va ierte? Sa va ierte? Voi credeti ca domnul Fratila este ca celalalt domn cu F care acorda iertarea tuturor? Ha Ha Ha Ati cazut in capcana. Nu e vorba de Fercala ci de Papa Francisc.

    Noi actionarii de la SIF 3 cerem interventia domnului Bogdan Dragoi. Nu poate lasa SIF Transilvania de izbeliste, trebuie sa impuna si aici o conducere performanta. Este nevoie de manageri straluciti, competenti, ascultatori, cuvinciosi precum domnul Busu si domnul Buica. Il rugam pe domnul Bogdan Dragoi sa - si indrepte astentia asupra noasta si sa impuna si la SIF 3 un management performant.

    ! Așa este dlor comentatori care îl preadomniti pe dl F.. sa fluiere ... offside .... dar acum e și arbitraj video... iar locul P... r este la Rahova ... asta este noua Românie .. stați pe faza cârcotașilor !

    Cenzurat? Drept? Numai prostii ! L-a oprit cineva sa candideze? Circ ieftin marca Fratila!

    A luat 700 de voturi la primărie, la Sif ia mult mai putine :) o sa joace table cu Fercală, ca baletul împreuna, pe banii Sif, s-a încheiat!!! 

    1. Cand zicea domnul Fercala ca domnul Constantin Fratila nu are ce cauta in consiliu deoarece are dosare penale, dosare civile, litigii , probleme cu capul ziceati ca e ramolit Mihai Fercala...Domnii Moldovan si Andanut ii tineau partea distinului domn Constantin Fratila. De ce nu sunt coerenti ?

      De ce au introdus in declaratia pe proprie răspundere noi criterii privind infracţiuni penale prevăzute de legislaţia financiar-bancară. Nu vezi ca ei il vizeaza direct pe Fratila? Nu e limpede ca vor sa- i faca manevra? Asa a fost intelegerea initiala? Nu trebuiau sa praduiasca SIF -ul impreuna? Are dreptate Constantin Fratila sa faca circ. Trebuie sa - i reclame sa le faca procese, scandaluri mediatice pentru ca sunt parsivi.

      Cum îl vizează? Ca e imaculat, albă ca zăpada. Nu are niciun dosar! Sau are? Pai dacă are, a cui e problema? Criteriile peste Asf? Pai Asf i-a luat avizul pentru asta! Deci cum peste Asf? Și cum zicea cineva mai sus, Fratila e in comitetul de nominalizare! El se evaluează pe el! Gâlceava ieftină, marca Fratila..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb