PENTRU CĂ A FOST RESPINS LA NABUCCO, GDF ar vrea să finanţeze proiectul rusesc South Stream

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 februarie 2008

Conducerea grupului "Gaz de France" (GDF) a anunţat ieri că se va concentra pe alte proiecte de transport al gazelor naturale în Europa, odată ce candidatura sa a fost respinsă de compania care gestionează construcţia gazoductului Nabucco. Consorţiul de state care fac parte din proiect a anunţat marţi, la Viena, că cel de-al şaselea partener este grupul german "RWE", iar Turcia şi-a reafirmat miercuri opoziţia faţă de admiterea GDF în Nabucco, relatează Reuters.

"Am luat la cunoştinţă faptul că ne-a fost respinsă candidatura în această etapă a proiectului. Acum suntem liberi să ne concentrăm asupra altor rute de transport al gazelor spre Europa", a declarat ieri, un oficial al GDF. Potrivit Reuters, acesta nu a dorit să precizeze care sunt proiectele pe care compania franceză le vizează.

Însă, AFP citează surse din cadrul companiei care susţin că GDF studiază posibilitatea de a participa la construcţia South Stream, proiect promovat de Gazprom şi socotit de unii analişti ca un concurent al Nabucco.

Potrivit "Thomson Financial", ministrul francez al comerţului, Herve Novelli, a declarat că există însă şanse ca GDF să fie al şaptelea partener în Nabucco alături de Turcia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Germania.

Nabucco este un proiect care vizează transportul de gaze naturale din zona Mării Caspice către Europa şi va avea o lungime de 3.300 km. Capacitatea maximă de transport este de 31 miliarde metri cubi de gaze naturale anual. Gazoductul ar putea deveni operaţional în 2013. Decizia finală asupra construcţiei conductei Nabucco ar trebui luată în acest an.

Includerea GDF în Nabucco s-a lovit de opoziţia Turciei, din cauza poziţiei Franţei privind genocidul armenilor şi din cauza opoziţiei preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, faţă de cererea sa de aderare la Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb