PENTRU CĂ AU FOST ABSENŢI DE LA DEZBATEREA LEGII SALARIZĂRII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR  Ameninţări voalate ale lui Dragnea la adresa lui Grindeanu şi Viorel Ştefan

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 8 iunie 2017

Ameninţări voalate ale lui Dragnea la adresa lui Grindeanu şi Viorel Ştefan

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul finanţelor Viorel Ştefan nu au participat, ieri, la dezbaterea Legii salarizării din Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, criticându-i public pentru absenţe, ceea ce a alimentat scenariul că cei doi vor fi alungaţi din guvern.

Preşedintele PSD a spus: "Este o problemă faptul că astăzi (n.r. ieri) ministrul de Finanţe n-a venit în Parlament să susţină această lege cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să-mi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină nu a venit. Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că va veni aici ministrul de Finanţe să susţină legea. Era bine să vină şi premierul. Este poate cea mai importantă lege din acest an".

În opinia lui Dragnea, absenţa ministrului de Finanţe reprezintă o ofensă: "Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă. (...) N-a fost o poziţie foarte confortabilă pentru mine şi pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanţe nu a fost prezent azi (n.r. ieri) să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanenţă, şi anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanţie pentru că noi nu am făcut legea în parcul Cişmigiu şi acum încercăm să căutăm bani".

Întrebat ce riscă Viorel Ştefan pentru această absenţă, liderul PSD a răspuns: "Nu ştiu ce riscă. Până la riscuri, vorbim de o certitudine: a procedat incorect".

Chestionat dacă este o ofensă şi ce a făcut premierul Grindeanu, care a fost într-o altă sală din Palatul Parlamentului, preşedintele PSD a spus că nu vrea să folosească "cuvinte grele", dar că l-a întristat această atitudine: "Nu ştiu. Aş vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. M-aş fi bucurat ca azi (n.r. ieri) să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât legea salarizării unitare".

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă" şi 47 de abţineri.

Absenţa ministrului de Finanţe şi a premierului Grindeanu a fost criticată de liberalul Victor Paul Dobre încă de la începutul şedinţei de plen de ieri, în care s-a votat Legea salarizării. Preşedintele de şedinţă, social-democratul Florin Iordache, i-a replicat deputatului PNL că premierul şi ministrul de Finanţe sunt într-o vizită oficială în Franţa. Premierul se afla însă chiar în Palatul Parlamentului, unde participa la un forum.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a declarat: "PNL a cerut de două ori prezenţa ministrului de Finanţe la o dezbatere privind sustenabilitatea acestei legi. Majoritatea PSD ne-a obstrucţionat. Am solicitat prezenţa premierului pentru acelaşi lucru. Azi (n.r. ieri), la o dezbatere atât de importantă, nu e nici premierul, nici ministrul de Finanţe. Cred că la o astfel de dezbatere e necesar să ne fie prezentat punctul de vedere al Guvernului şi cred că ministrul Muncii trebuie să răspundă la două întrebări: dacă această lege e sustenabilă şi motivele pentru care aplicarea ei a fost amânată faţă de programul de guvernare".

Bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum, a declarat, recent, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în condiţiile în care, potrivit variantei iniţiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017. Potrivit unor surse politice, guvernanţii au ajuns la concluzia că nu există resurse bugetare pentru susţinerea tuturor prevederilor existente în varianta actuală a legii salarizării.

Dragnea: "Nu iau în calcul demiterea întregului Guvern"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Parlament, că nu îşi doreşte demiterea întregului Guvern şi că partidul pe care îl conduce nu va depune o moţiune de cenzură în Parlament, dar a precizat că aşteaptă finalizarea evaluării privind punerea în practică a programului de guvernare.

Întrebat dacă se va opune în cazul în care s-ar contura în partid o majoritate favorabilă schimbării lui Sorin Grindeanu din funcţia de prim-ministru, Dragnea a spus că nu crede că se va ajunge acolo şi că el este interesat să existe o coerenţă în actul de guvernare.

"Noi încercăm foarte mult să ţinem cu acest Guvern", a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă şi Guvernul ţine cu el, Dragnea a răspuns afirmativ: "99% din Guvern ţine cu mine, de câteva luni de zile e tot prin anticameră pe aici".

Chestionat ce nu îi convine la Sorin Grindeanu, liderul PSD a replicat: "Tocmai am spus că îl iubesc foarte mult. De ce mă întrebaţi ce nu-mi convine? Totuşi".

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a declarat, ieri, la Parlament, că formaţiunea politică are mulţi membri capabili să-i înlocuiască pe actualii miniştri, dar şi pe premier, în cazul în care comisia care analizează activitatea Executivului va decide acest lucru, precizând că nemulţumirile social-democraţilor faţă de acesta sunt legate de comunicare şi de ritmul de implementare a unor măsuri din programul de guvernare.

Grindeanu: "Nu e rolul meu să dau replici, nu înţeleg aceste tensiuni"

Premierul Sorin Grindeanu afirmă că nu este rolul său să dea replici la criticile aduse în continuare de anumiţi lideri social-democraţi la adresa lui şi a Guvernului, subliniind că adversarii politici ai PSD sunt în afara partidului, nu în interior, informează Agerpres.

Domnia sa a spus: "Daţi-mi voie să nu spun mai multe, decât ce am spus în urmă cu câteva zile, iar eu chiar discut foarte mult cu domnul preşedinte Dragnea. Cred că dânsul a clarificat toate aceste aspecte aseară (marţi seară - n.r.). Eu nu vreau altceva decât să vă spun ceea ce am mai spus , de fapt că adversarii politici ai PSD sunt în afara partidului, nu în interior. Sunt un membru de partid de 21 de ani, nu sunt venit de ieri - de azi în PSD. Şi chiar subliniez faptul că toate aceste tensiuni, care par a fi tensiuni, încep să nu le mai înţeleg, dar au fost spulberate, din punctul meu de vedere, şi întăresc ce spunea domnul preşedinte aseară prin declaraţiile pe care le-a dat. Restul, daţi-mi voie să nu răspund şi nu e rolul meu să dau replici".

Marţi seara, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu a avut şi nu are de gând să îl schimbe din funcţie pe premierul Sorin Grindeanu, dar a punctat că programul de guvernare asumat de PSD şi aliaţii săi nu este unul uşor şi, ca atare, în această perioadă are loc o evaluare a activităţii miniştrilor, care va fi urmată, la final, de o serie de propuneri ce vor fi înaintate spre avizare în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Totodată, el a spus că discuţia despre remaniere nu face bine coaliţiei de guvernare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Chiar daca sunt anti-PSD pursange, trebuie sa remarc ca premierul Grindeanu are o anumita decenta in limbaj si-n atitudine. O fi el marioneta lui Dragnea, dar putea sa "profite" de acest lucru si sa fie cumva mai libidinos. Sper sa se maturizeze in acest job si cine stie ? Poate intr-o zi isi va aminti ca este OM DE STAT si ca istoria il va mentiona prin niste pagini si POATE va incepe sa respire prin proprii sai plamani deconectandu-se de la ai lui Dragnea la care pare ca este intubat. Naiba a mai pomenit sa auzi un NON -MEMBRU al guvernului sau un NON- PRESEDINTE AL TARII ( Dragnea) ca zice " i-am spus PREMIERULUI sa faca X , sa zica Y, etc.

    1. Produsul democratiei.

    Ameninta tara cu o autostrada in ăştia 4 ani cat esti Ceasusescu.

    Nu mai angaja psihologi f buni pentru prostirea prostilor pentru circuri de astea de 2 bani. 

    ......Legea Salarizarii Unice....schimba Istoria Romaniei ???!!!,,,chiar asa...??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb