PENTRU CĂ NU A PUTUT ACCESA CREDITE BANCARE  Patriciu va investi din surse proprii încă 100 milioane de euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 septembrie 2011

Patriciu va investi din surse proprii încă 100 milioane de euro

Dinu Patriciu: În ultimele luni, sucursalele băncilor străine din România "trimit bani acasă" şi preferă să finanţeze Guvernul, nu sistemul privat

Omul de afaceri Dinu Patriciu va aloca din surse proprii, pentru dezvoltarea reţelelor de magazine Mic.ro, Macro şi miniMax, cu 100 milioane euro mai mult faţă de cât îşi propusese iniţial, întrucât băncile nu sunt dispuse să finanţeze cu sume mari proiecte de investiţii. "Iniţial planul era să investim 250 de milioane de euro în reţelele de magazine, din care Mercadia (firma Mercadia Holland, controlată de omul de afaceri, n.r.) să suporte 100 de milioane de euro din surse proprii, 100 de milioane de euro să fie credite bancare şi 50 de milioane de euro credit furnizor", a spus Patriciu, citat de Mediafax.

El a adăugat că firma a fost nevoită să îşi schimbe planurile şi să dubleze valoarea investiţiei proprii, pentru că băncile nu i-au acordat finanţare.

"Sucursalele băncilor străine din România nu sunt dispuse să suporte credite de investiţii de o asemenea anvergură. Ne-am reorientat planul de afaceri către contribuţia firmei, dar vom face un efort dublu", a spus omul de afaceri.

Patriciu deţine, prin intermediul firmei Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

Planurile de dezvoltare prevăd, pentru finele anului 2012, un număr de 2.000 de unităţi Mic.ro şi 150 miniMax şi Mac.ro.

Dinu Patriciu a susţinut că în ultimele luni sucursalele băncilor străine din România "trimit bani acasă" şi preferă să finanţeze Guvernul, nu sistemul privat.

El crede că sistemul bancar românesc ar trebui restructurat "de la cap la coadă" şi să nu mai existe un singur nivel de bănci, ci mai multe, printre care şi bănci mici de economii, locale.

"Când ai 30 de miliarde credite ipotecare în România, care de fapt sunt neperformante toate, pentru că nivelul garanţiilor nu le mai acoperă, dar nu le declari neperformante, stai pe ouă până se strică", a spus Patriciu. El a adăugat că un astfel de comportament al băncilor va duce la o lipsă de lichidităţi în sistemul privat, care a început deja să se simtă.

Întrebat ce ar trebui să facă Guvernul în privinţa băncilor, Patriciu a răs-puns: "Să stea deoparte".

Patriciu a anunţat ieri cooptarea a doi noi manageri pentru divizia FMCG Retail a Mercadia Holland, Anca Vlad, fost manager bauMax România, şi Vlad Şeitan, care ocupa o funcţie de conducere la OMV Refining&Marketing.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ne-am dori sa-l vedem pe dl. Patriciu cumparand o banca. La vanzare-s destule. Dar poate asteapta venirea USL la putere sa poata accesa credite ieftine de la CEC.

    Cat a fost spaga de la pretinii de la OMV ?

    Cat au fost creantele de Petromidia, Vega si Rompetrol ? 

    Cat a fost gaura data Romaniei ?

    Sper sa ti se indeplineasca dorinta ... Gol in Piata Victoriei ...si cu un argint in palma. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb