PENTRU CĂ TOATĂ LUMEA A AŞTEPTAT APARIŢIA NORMELOR Marius Stoi, DGL PRO: "Investiţiile operatorilor în echipamente au fost stopate"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 2 martie 2016

Marius Stoi, DGL PRO: "Investiţiile operatorilor în echipamente au fost stopate"

Stoi: "Veniturile statului din activitatea de jocuri de noroc vor creşte, iar acest lucru va fi suportat de operatorii din domeniu"

Investiţiile operatorilor în echipamente au fost stopate până acum, pentru că toată lumea a aşteptat modificarea legislaţiei, ne-a spus Marius Stoi, director general în cadrul DGL PRO. Domnia sa ne-a precizat: "Având în vedere că noi nu producem bunuri de larg consum, ci echipamente de nişă, cifra de afaceri a companiei s-a situat în 2015 la acelaşi nivel că în 2014, poate puţin mai mare. Estimăm că, în acest an, rezultatele financiare vor fi mult mai bune decât în 2015".

Marius Stoi subliniază că, acum, odată cu apariţia normelor de aplicare ale legii din domeniul gamblingului, "putem spune că avem o legislaţie": "Bineînţeles că este perfectibilă şi suntem convinşi că prin intermediul Consiliului Consultativ vom beneficia de sprijinul ONJN pentru a face acest lucru. Este o schimbare legislativă care se referă la foarte multe aspecte tehnice. Deci, vom avea de muncit".

Şeful companiei ce reuneşte zece angajaţi ne-a mai spus că DGL PRO a înregistrat mai multe cereri în ultimul an, după aplicarea legii, ceea ce va conduce la creşterea producţiei.

Domnul Stoi ne-a declarat: "Pot să spun că, din punctul nostru de vedere, am finalizat ce ne-am propus, privitor la legislaţie. Suntem în posesia aprobărilor emise de BRML pentru aparatele cu câştiguri nelimitate. Acum vom putea face ultimele retuşuri în ceea ce priveşte aparatele cu câştiguri limitate".

În ultimii doi ani, toate resursele companiei au fost direcţionate strict către cercetare şi dezvoltare, conform domnului Stoi, care ne-a spus: "Am dorit să creem o platformă de dezvoltare pe care să o putem utiliza cel puţin cinci ani de acum înainte şi modificările să poată fi făcute rapid şi cu relativă uşurinţă".

Compania îşi va păstra aceeaşi direcţie ca până acum (cercetare-dezvoltare-producţie), intenţionând să vină în sprijinul operatorilor, "pentru a le oferi mai multe posibilităţi de ordin financiar în vederea achiziţiei echipamentelor": "Ştim că toate modificările legislative presupun eforturi financiare destul de mari, iar noi dorim să-i sprijinim pentru a trece mai uşor peste acest lucru".

Marius Stoi este de părere că taxele nu pot scădea, evidenţiind că a apărut o nouă activitate taxată, respectiv online-ul. Companiile care produc, comercializează jocuri de noroc sau oferă servicii în domeniul jocurilor de noroc vor plăti o taxă de licenţă ca să-şi poată desfăşura activitatea, ne-a mai spus directorul DGL PRO, adăugând: "Este clar că veniturile statului din activitatea de jocuri de noroc vor creşte, iar acest lucru va fi suportat de operatorii din domeniu".

În opinia domniei sale, pe partea logistică, cea mai afectată de noile reglementări este zona de slot machine: "Sunt două reglementări cărora trebuie să le facem faţă. O reglementare este împărţirea sloturilor - în cele cu risc limitat, respectiv cele cu risc nelimitat. Dacă cele cu risc limitat sunt, practic, sloturile care au fost şi sunt în continuare în funcţiune, cele cu risc nelimitat presupun modificări ale soft-ului jocului. O altă reglementare este implementarea unor sisteme de monitorizare a tuturor sloturilor, sisteme la care ONJN-ul va avea acces. Este o operaţiune complicată, din punct de vedere logistic, al cărei termen de implementare a cam expirat".

Alinierea la noile reglementări va presupune un efort financiar şi logistic destul de mare din partea companiilor, opinează Marius Stoi, afirmând că, probabil, unele companii se vor asocia pentru a putea face faţă noilor reglementări, astfel că numărul acestora va scădea. Şi în zona sloturilor vom observa, într-o prima fază, scăderea numărului de societăţi, după cum ne-a spus sursa citată.

Domnul Stoi a precizat: "Clarificările sunt multe, dar în primul rând am dori să se lămurească următoarele trei aspecte: condiţiile tehnice pentru aparatele cu câştiguri limitate; condiţiile tehnice pentru sistemele de monitorizare a sloturilor; reglementările privind societăţile ce vor omologa, respectiv verifica tehnic echipamentele din domeniul jocurilor de noroc".

Referitor la evoluţia activităţii DGL PRO, Marius Stoi ne-a spus că anul trecut a fost dedicat unei "evoluţii de formă", deoarece conţinutul era în curs de legiferare. Astfel, a fost finalizat designul pentru două noi tipuri de cabinet. "Aceste tipuri de cabinet, pe lângă timp, design, ergonomie, au înglobat şi o experienţă îndelungată a câtorva actori din piaţă cu o experienţă bogată în operarea de baruri şi săli de jocuri".

Pentru viitor, strategia companiei se va concentra pe cercetarea şi dezvoltarea de algoritmi şi modele matematice care să asigure performanţe în continuă creştere pentru toate tipurile de produse.

Piaţa jocurilor de noroc a stagnat în ultimele 18 luni, atât pentru operatori, cât şi pentru producători datorită, ca urmare a numeroaselor iniţiative legislative, opinează şeful companiei, preconizând. Estimările pentru următoarele 18 luni sunt de involuţie, şi anume de scădere a numărului de posturi de pariat, ca urmare a tergiversării apariţiei condiţiilor tehnice pentru aparatele cu risc limitat. DGL PRO activează în domeniul sistemelor integrate, design-ului de produse şi producţiei în materie de jocuri de noroc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb