PENTRU COSTURILE CU ENERGIA Guvernul britanic, aşteptat să anunţe un nou sistem de sprijin al companiilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2023

Guvernul britanic, aşteptat să anunţe un nou sistem de sprijin al companiilor

Premierul britanic, Rishi Sunak, este aşteptat să anunţe, săptămâna aceasta, un nou sistem de sprijin pentru susţinerea companiilor să facă faţă facturilor la energie, cu reduceri la costurile energiei începând din primăvară, scrie cotidianul Financial Times (FT), citat de EFE.

Potrivit sursei, Guvernul de la Londra caută în special sprijin pentru industriile mari consumatoare de energie, precum cea a oţelului şi ceramicii, pentru a face faţă costurilor ridicate cauzate de războiul din Ucraina.

Deşi semnalase anul trecut că majoritatea companiilor nu vor primi sprijin adiţional începând din aprilie, considerând că nu e sustenabil, Executivul va face un pas în spate în faţa temerilor că se va prelungi criza energetică, notează Agerpres.

În plus, adaugă FT, unii analişti avertizează că iarna viitoare poate fi mai dificilă pentru companii.

Conform estimărilor, actualul plan de sprijin pentru sector va avea un cost de 20 miliarde de lire (22,6 miliarde euro) până când va expira, la finele lunii martie.

Grupurile de afaceri au presat Guvernul de la Londra să prelungească actualul sistem, conform căruia toţi angajatorii au beneficiat de un plafon la preţurile energiei.

Însă, potrivit noului sistem, se vor oferi companiilor reduceri doar la preţul angro al energiei.

Marea Britanie a produs o cantitate record de energie eoliană în 2022

Fermele eoliene din Marea Britanie au contribuit anul trecut cu un nivel record (26,8%) la generarea de electricitate în ţară, deşi centralele alimentate cu gaze au rămas cea mai mare sursă de energie, arată datele publicate vineri de compania National Grid, transmite Reuters.

Regatul Unit are ca obiectiv până în 2050 ajungerea la emisii nete zero, ceea ce va necesita ample investiţii în generarea de electricitate din surse regenerabile.

Ponderea energiei eoliene în mixul de electricitate al Marii Britanii a crescut anul trecut, de la un nivel de 21,8% în 2021, în condiţiile în care sunt operaţionale mai multe proiecte eoliene, notează Agerpres.

Cea mai mare fermă eoliană offshore din lume, Hornsea 2, de la Marea Nordului, a devenit complet operaţională în august 2022. Unitatea poate genera suficientă electricitate pentru a alimenta aproximativ 1.4 milioane de locuinţe.

În 2022, centralele alimentate cu gaze din Regatul Unit au produs 38,5% din electricitate, în creştere faţă de 37,8% în 2021, în condiţiile în care ţara a importat mai puţină electricitate, importurile reprezentând 5,5% din total, faţă de 10,3% în 2021.

Energia eoliană va fi un factor critic al modului în care Europa gestionează criza energiei, care a costat deja peste 1.000 miliarde de dolari. Viteza mai mare a vântului va atenua necesitatea de a arde o cantitate mai mare de gaze, după ce Rusia a redus livrările către Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb