PENTRU CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE, AOAR cere pregătirea rapidă a "reţelelor energetice"

V.B.
Companii #Energie / 20 noiembrie 2014

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită accelerarea finanţării şi punerii în aplicare a tuturor proiectelor de creştere a eficienţei energetice şi de pregătire a "reţelelor inteligente", pentru diminuarea dependenţei ţării noastre de importul de resurse energetice şi reducerea intensităţii energetice până la nivelul mediu european.

AOAR cere autorităţilor de resort "să evalueze potenţialul creării de locuri de muncă necesitând competenţe superioare şi venituri peste medie în domeniul serviciilor energetice diverse şi complexe, specifice mix-ului de energie util ţării noastre şi în corelaţie cu obiectivele europene cuprinse în Agenda Europa 2020", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Asociaţia constată "cu regret" ca Guvernul amână "fără nici o justificare consistentă asumarea Strategiei în domeniul energiei, "ignorându-se atmosfera de neîncredere, tensionată şi dominată de controverse şi situaţii nedorite, inclusiv cele legate de influenţa unor grupuri de interese ce acţioneaza în acest domeniu fără nicio legătură cu dezvoltarea economică sustenabilă a României".

Totodată, AOAR consideră ca politica energetică a României "ignoră în mod nejustificat şi cu consecinţe negative" potentialul energetic al resurselor de biomasă şi geotermale, în favoarea altor soluţii "mai costisitoare şi care nu valorifică resursele naturale disponibile".

Asociaţia conchide, apreciind că menţinerea unui ritm de creştere de peste 4% pe an "nu poate fi realizat fără politici publice realiste şi care să susţină creşterea constantă a capitalului autohton".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sper ca societatea romaneasca sa se alature efortului DNA de a face curatenie, sa accepte calitatea, eficienta si performanta in schimbul licitatiilor cu spaga. Mediul de afaceri solicita Guvernului sa accepte sursele regenerabile, in mod normal Guvernul prin politici adecvate trebuie sa stimuleze mediul de afaceri sa investeasca in acest sector care asigura independenta energetica si locuri de munca. Guvernantilor le este mai usor sa asigure bugetul prin; impoziteze, taxeze si accize pe energia, la pompa, la contor, la factura, aducand populatia sub pragul subzistentei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb