PENTRU CREŞTEREA NUMĂRULUI DE COMPANII LISTATE BVB a schimbat Codul sistemului alternativ de tranzacţionare

A.C.
Piaţa de Capital / 30 iunie 2014

Bursa de Valori Bucureşti anunţă schimbarea Codului sistemului alternativ de tranzacţionare prin crearea unei noi structuri pentru a creşte numărul de companii listate şi a crea un mediu benefic pentru emitenţi şi investitori, potrivit unei comunicări remise redacţiei.

Modificările Codului privind sistemul alternativ de tranzacţionare vor intra în vigoare după aprobarea lor de către Autoritatea de Supravegere Financiară (ASF).

De asemenea, în cadrul şedinţei de azi, Consiliul a hotărât schimbarea Codului BVB (Operator de piaţă, Titlul III) cu privire la introducerea ordinului cross, la noi soluţii pentru starea de piaţă Tranzacţionare la închidere şi noi caracteristici aplicabile ordinelor. Modificările Codului vor intra în vigoare după aprobarea lor de către ASF.

"Prin aceste măsuri, BVB are în vedere diversificarea opţiunilor de tranzacţionare oferite participanţilor la piaţă, propunând în acest sens introducerea de facilităţi în sistemul de tranzacţionare Arena, cu rol de îmbunătăţire a activităţii de tranzacţionare", se arată în comunicat.

Totodată, BVB a decis acordarea calităţii de participant pentru Ipopema Securities SA pe piaţa reglementată la vedere şi înregistrarea sa în Registrul Participanţilor. Data la care Ipopema îşi va începe activitatea va fi comunicată ulterior.

"Ipopema Securities este o firmă de investiţii listată la Warsaw Stock Exchange din mai 2009. Ca membru, Ipopema deţine o cotă de piaţă din valoarea tranzacţionată de 6 - 11% pe Warsaw Stock Exchange (2009 - 2014) şi de 4 - 12% pe Budapest Stock Exchange (2010 - 2014)", se potrivit BVB.

Altă decizie adoptată în şedinţa de azi este retragerea calităţii de Participant la sistemul de tranzacţionare al BVB pentru societatea de brokeraj Fortius Finance, şi radierea sa din Registrul Participanţilor de astăzi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb