PENTRU DATA DE 25 IUNIE Acţionarii Romgaz - convocaţi pentru alegerea a cinci administatori provizorii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2020

Acţionarii Romgaz (SNG) sunt convocaţi, pentru data de 25 iunie, în vederea alegerii a cinci administratori provizorii, şi stabilirea mandatului acestor pentru o perioadă de patru luni, se arată într-un raport al producătorului de gaze naturale cu sediul în Mediaş remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preşedintele Manuela-Petronela Stan-Olteanu şi membrii Marius Aristotel Jude, Tudorel Harabor, Marius-Dumitru Marin şi Balazs Botond sunt componenţii board-ului Romgaz ce au fost aleşi în Consiliu la finele anului trecut, cu mandate provizorii de patru luni, perioadă ce ulterior a fost prelungită cu încă două luni.

Ceilalţi componenţi ai Consiliului de Administraţie ai Romgaz sunt Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria a căror mandat expiră în vara anului 2022, conform deciziei acţionarilor Romgaz din iulie 2018.

De asemenea, la data de 15 iunie, acţionarii producătorului de gaze naturale între care Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri cu 70%, se vor întâlni pentru a aproba Strategia de Dezvoltare/Investiţii pentru perioada 2020-2025 a companiei, prin care se previzionează un program de investiţii de circa 15,69 miliarde lei.

Programul este orientat, în cea mai mare parte, către producţia de gaze naturale (circa o treime din sumă), asocieri/parteneriate în proiecte offshore (Marea Neagră) şi producere - stocare energie electrică (o altă treime din sumă, respectiv 5,475 miliarde lei), diferenţa de bani urmând a fi folosită către diversificare - petrochimie şi producţia energie electrică, în următorii cinci ani.

Ulterior aprobării strategiei de investiţii, este posibil ca Romgaz să fie nevoită să distribuie dividende suplimentare faţă de cele alocate până acum în acest an, în condiţiile în care statul caută finanţare pentru susţinerea deficitului bugetar în creştere, puternic afectat de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea pandemiei de Covid-19, ce au blocat o bună parte din activităţile economice.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romgaz a obţinut un profit net de 571,9 milioane de lei, cu 5,54% peste cel de la finele primelor trei luni ale anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât cu 16,51%, la circa 1,43 miliarde de lei.

Valoarea de piaţă a producătorului de gaze naturale la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 12,2 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Investiții de 15 miliarde de către c firma cu valoare de piața de13 miliarde! Rentabilitatea acestor investiții? Vor duce oare lao creștere a valorii de piața cu un miliard?

    La Romgaz membrii Consilului sunt schimbați prea des.Estea prea mult provizorat in guvernanta unei companii de o asemenea importantă. Nu este predictibilitate și nici consecventa in ceea ce privește guvernanta. Prea multă politizare a conducerii superioare. Deși beneficiază de monopol compania nu performează adecvat datorită instabilității conducerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb