PENTRU MODERNIZAREA STAŢIEI ELECTRICE SMÂRDAN Romelectro şi Electromontaj au câştigat licitaţia Transelectrica

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 iulie 2018

Romelectro şi Electromontaj au câştigat licitaţia Transelectrica

Asocierea dintre Romelectro şi Electromontaj a câştigat licitaţia organizată de Transelectrica pentru modernizarea staţiei electrice de transformare Smârdan, valoarea totală a lucrărilor depăşind 23 milioane de euro.

"Retehnologizarea staţiei 400/110 kV Smârdan are ca obiect optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului primar şi secundar, asigurarea teleconducerii întregii staţii de la nivelul Centrului de Teleconducere al Sucursale de Transport Constanţa şi a cerinţelor de dispecer centrale şi teritoriale, ceea ce va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare, la reducerea cos­turilor de mentenanţă, monitorizarea locală şi de la distanţă a tuturor echipamentelor", a anunţat Romelectro, conform Agerpres.

Proiectul staţiei Smârdan constă în modernizarea staţiei de 400 kV, prin echiparea acesteia cu instalaţii noi de tip exterior, cu izolaţie în aer şi echipamente de tip convenţional, precum şi a staţiilor de 110 kV şi 20 kV. Staţia electrică 400/110 kV Smârdan reprezintă un nod foarte important de tranzit al puterii între zonele Dobrogea şi Moldova, asigurând evacuarea surplusului de putere din zona Dobrogea şi alimentarea zonei deficitare Moldova. În plus, asigură injecţia de putere în reţeaua de 110 kV pentru alimentarea consumatorilor din zona Galaţi.

"În urma acestei lucrări de modernizare şi retehnologizare, staţia Smârdan va contribui la creşterea securităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, la întărirea reţelei energetice de transport între Dobrogea şi zona Modovei şi, în consecinţă, la alimentarea în siguranţă a consumatorilor şi la creşterea calităţii energiei electrice livrate", arată reprezentanţii Romelectro.

Lucrările de retehnologizare se vor realiza eşalonat, începând cu staţia de 400 kV şi continuând cu staţiile de 110 kV şi 20 kV, fără înteruperea de lungă durată a instalaţiilor existente.

Romelectro este contractor general de proiecte complexe de energie, în producere (termo şi hidro), transport şi dis­tribuţie şi face parte din Grupul Romelectro, care mai cuprinde două firme româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb