ZIARUL BURSA

24 iulie 2018
Ediţia din 18.10.2024
Grafică de MAKE

Bilanţul Cabinetului Dăncilă - şase luni de guvernare

George MarinescuPolitică / 24 iulie 2018

România multilateral dezvoltată - aşa arată bilanţul prezentat de prim-ministrul Viorica Dăncilă la şase luni de când conduce guvernul ţării.

O prezentare cu multe cifre, cu creşteri procentuale extraordinare, cu grafice menite să arate că ţara se află pe drumul cel bun şi că persoanele care contestă activitatea Executivului nu au niciun motiv temeinic.

"Mari provocări în industria aluminiului"

ALUKÖNIGSTAHL GMBH: "Mari provocări în industria aluminiului"

E.O.Materii Prime / 24 iulie 2018

Industria aluminiului se confruntă cu mari provocări, atrage atenţia Alukönigstahl GmbH, care activează în domeniul profilelor şi sistemelor din aluminiu, oţel şi PVC. Sursa citată arată: "Situaţia pe piaţa de materii prime îşi continuă mişcarea volatilă. La aceasta se adaugă şi un curs de schimb USD/Euro fluctuant.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Cemacon de către Dedeman

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Cemacon de către Dedeman

E.O.Companii / 24 iulie 2018

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care PIF Industrial SRL şi Dedeman SRL, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau Cemacon SA şi Cemacon Real Estate SRL.

PIF Industrial SRL are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management, în timp ce obiectul de activitate al Dedeman îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Statul român redevine acţionar majoritar al Şantierului Naval Daewoo Mangalia

MINISTERUL ECONOMIEI ANUNŢĂ: Statul român redevine acţionar majoritar al Şantierului Naval Daewoo Mangalia

Piaţa de Capital / 24 iulie 2018

Damen Shipyards Group Olanda va prelua controlul operaţional al şantierului 

Statul român a redevenit acţionar majoritar al Şantierului Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), iar Damen Shipyards Group din Olanda va prelua controlul operaţional al acestuia, a anunţat, ieri, Minis­terul Economiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deţine 49%.

"Proiectul de garantare a pachetelor turistice, catastrofal pentru industria de turism"

ANAT: "Proiectul de garantare a pachetelor turistice, catastrofal pentru industria de turism"

Companii / 24 iulie 2018

Proiectul de ordonanţă simplă privind transpunerea Directivei Europene pentru garantarea pachetelor turistice, trimis pe circuitul de avizare de Ministerul Turismului şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, va avea efecte catastrofale pentru industria de turism autohtonă, apreciază reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), potrivit Agerpres.

ROBOR - creştere alertă, de la o zi la alta

ROBOR - creştere alertă, de la o zi la alta

E.O.Bănci-Asigurări / 24 iulie 2018

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,415% 

Indicele ROBOR, în funcţie de care sunt calculate dobânzile creditelor în lei, continuă să crească în mod alert, de la o zi la alta, creând îngrijorare în rândul debitorilor împrumutaţi în moneda noastră.

Candidaţi pentru şefia DNA

Candidaţi pentru şefia DNA

G.M.Anticorupţie / 24 iulie 2018

Mai mulţi procurori s-au înscris, ieri, în ultima zi alocată depunerii dosarelor, pentru a ocupa postul vacant de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Deşi anunţul privind organizarea acestui concurs a fost postat pe site-ul Ministerului Justiţiei încă din 9 iulie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, procurorii nu s-au înghesuit să îşi depună dosarele de candidatură, până ieri.

Nastasia Dumitru: "Dividendele care erau în trecut repartizate de principiu la finalul anului financiar sunt acordate trimestrial, în rate, urmând ca la final să fie regularizate".

LEGISLAŢIE În sfârşit, un fel de dividende interimare

Nastasia Dumitru, associate PeliFilipCompanii / 24 iulie 2018

De mulţi ani, mediul de afaceri din România cere alinierea legislaţiei autohtone cu practica ţărilor dezvoltate economic.

Proaspăt intrata în vigoare lege nr. 163/2018 îşi doreşte să aducă anumite clarificări în materia distribuirii şi repartizării de dividende, un subiect care s-a dovedit fierbinte din punct de vedere practic pentru societăţile din ţara noastră, mai ales în contextul unei legislaţii limitate şi pe alocuri neclară.

Companiile cu venituri de peste un milion de euro înregistrează o cifră de afaceri consolidată la finalul anului 2017 de 1.158 de miliarde lei, aproape de două ori mai mult comparativ cu nivelul înregistrat la finalul anului 2008, respectiv 640 miliarde lei, conform lui Iancu Guda, preşedintele AAFBR.

IANCU GUDA, AAFBR: "Companiile mari - mai bogate, dar mai debusolate"

E.O.Companii / 24 iulie 2018

Incertitudinea fiscală, instabilitatea politică şi contextul impredictibil privind salarizarea muncii au alimentat mult conservatorism în rândul companiilor mari, pe parcursul anului trecut, care au preferat să adopte o strategie de tipul "stai şi vezi", arată o cercetare a Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România (AAFBR) referitoare la evoluţia firmelor mari în ultimul deceniu.

Rezultatele "Ryanair", afectate de greva piloţilor

Rezultatele "Ryanair", afectate de greva piloţilor

Internaţional / 24 iulie 2018

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a avertizat ieri că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima, din cauza concurenţei ridicate, a vremii deosebit de calde din nordul Europei şi a incertitudinilor provocate de o serie de greve, transmit Bloomberg şi Reuters.

Opoziţia: pană de idei

Cătălin AvramescuEditorial / 24 iulie 2018

Cătălin Avramescu

Aţi văzut sondajele? Ştiu, nu trebuie să le acordăm prea mare importanţă. Nu am încredere în ele, multe par nişte "făcături" aruncate pe piaţă la comandă. Şi oricum mai este mult până la următoarele alegeri. Dar chiar şi aşa...

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Şef nou la DIICOT

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 24 iulie 2018

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) are, începând de ieri, un nou procuror-şef: Felix Bănilă. După 48 de zile de când procurorul din Bacău a primit aviz favorabil din partea CSM pentru a...

Noi dispute între cuplul Dragnea-Toader şi şeful ÎCCJ

Noi dispute între cuplul Dragnea-Toader şi şeful ÎCCJ

George MarinescuPolitică / 24 iulie 2018

Disputa dintre Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi Tudorel Toader, ministru jus­tiţiei, continuă cu un nou atac lansat de cel care a obţinut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Blackstone preia o divizie Thomson Reuters

Blackstone preia o divizie Thomson Reuters

Internaţional / 24 iulie 2018

Comisia Europeană a aprobat, ieri, achiziţionarea de către fondul american de investiţii Blackstone Group a unei participaţii majoritare în divizia Financial & Risk a grupului Thomson Reuters, potrivit Agerpres.

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

BVB Creşteri pe linie pentru indicii bursei

V.D.Piaţa de Capital / 24 iulie 2018

Circa 70% din rulaj consemnat cu titlurile Romgaz 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un volum de tranzacţionare de 27,47 milioane de lei, în apropierea celui din şedinţa anterioară, de 26...

Surse: "Aramco" vrea să preia controlul la SABIC

Surse: "Aramco" vrea să preia controlul la SABIC

A.V.Internaţional / 24 iulie 2018

Gigantul petrolier saudit "Aramco" intenţionează să cumpere o participaţie de control la producătorul de petrochimice SABIC, fiind posibil să preia întreaga cotă de 70% deţinută în companie de fondul suveran al Arabiei Saudite, spun surse...

MACRO NEWSLETTER - 24 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER - 24 Iulie 2018

Macroeconomie / 24 iulie 2018

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în iunie 2018, până la 3,8%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare...

China investighează anumite importuri de oţel

Internaţional / 24 iulie 2018

China a lansat, ieri, o investigaţie antidumping privind produsele de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, într-o perioadă în care sporesc temerile pe plan global privind escaladarea tensiunilor...

Gestionarea conflictelor la locul de muncă

OPINII Gestionarea conflictelor la locul de muncă

Aurelia DinuCompanii / 24 iulie 2018

Rolul unui manager nu se termină la bugetare, planificare şi supervizare. Rolul managerului implică o mare parte de gestionare a capitalului uman - subordonaţii săi ierarhici - iar aptitudinile cerute pentru aceasta sunt diferite de cele tehnice...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo