Şef nou la DIICOT

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2018

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) are, începând de ieri, un nou procuror-şef: Felix Bănilă. După 48 de zile de când procurorul din Bacău a primit aviz favorabil din partea CSM pentru a ocupa funcţia de şef al DIICOT, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Bănilă preia conducerea acestei instituţii, pentru următorii trei ani.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a procurorului Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT în 11 iunie, propunerea fiind avizată favorabil de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai mulţi procurori DIICOT au decis atunci, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi ceară să respingă propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea DIICOT.

Contracandidatul lui Felix Bănilă la concursul pentru ocuparea postului de procuror şef al DIICOT a fost Daniel Horodniceanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că îi cunoaşte foarte bine pe cei doi candidaţi, amândoi fiindu-i studenţi la Facultatea de Drept de la Iaşi, ei având experinţă în funcţii manageriale şi fiind şefi de unităţi.

Felix Bănilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT a expirat în 19 mai, fiind apoi prelungit, conform procedurii.

Mandatul noului şef al DIICOT debutează în momentul în care instituţia cercetează in rem dosarul în legătură cu semnarea memorandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Dosarul a fost deschis în urma plângerii formulate de liderul PNL Ludovic Orban prin care acesta îi acuză pe prim-ministrul Viorica Dăncilă şi pe liderul PSD Liviu Dragnea de uzurparea de calităţi oficiale şi de trădare.

Imediat după numirea de ieri, Felix Bănilă a declarat: "Voi începe cu optimism şi cu speranţă, nu pot să vă spun foarte multe în acest moment, sunt şi eu sub efectul deciziei de moment. (...) O să încerc să fiu cât mai eficient".

Noul şef al DIICOT a declarat că, după ce va face o analiză a structurii în fruntea căreia a fost numit, va organiza o conferinţă de presă în care îşi va prezenta priorităţile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb