ÎN URMA VOTULUI ACŢIONARILOR DIN ŞEDINŢA DE IERI, Dafora îşi va reduce capitalul social de 20 de ori

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iulie 2018

Dafora îşi va reduce capitalul social de 20 de ori

Acţionarii Dafora Mediaş (DAFR) au votat, în Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) de ieri, reducerea capitalului social al companiei de la 100,2 milioane de lei, la 5 milioane de lei, în vederea acoperirii parţiale a pierderilor înregistrate în exerciţiile financiare anterioare, informează emitentul printr-o notificare Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru reducerea capitalului social, Dafora va realiza următoarele operaţiuni: diminuarea numărului de acţiuni, în mod proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar la capitalul social la data de înregistrare (cea care defineşte acţionarii asupra cărora se răsfrâng hotărârile luate în cadrul AGEA) şi majorarea valorii nominale a unei acţiuni de la 0,1 lei/acţiune la 1 leu/acţiune, prin reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni deţinute de fiecare acţionar la data de înregistrare, respectiv 10 acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu va deveni o acţiune cu o valoare nominală de 1 leu/titlu, se explică în nota emitentului.

"Rotunjirea numărului de acţiuni care rămân în contul acţionarilor se va realiza la întregul inferior pentru fiecare dintre cele două operaţiuni, respectiv atât în ceea ce priveşte reducerea numărului de acţiuni, cât şi în ceea ce priveşte consolidarea valorii nominale a acţiunilor", informează Dafora.

Totodată, acţionarii au aprobat stabilirea preţului instrumentului financiar la care se compensează fracţiunile de acţiuni astfel: "a) un preţ de 0,1 lei/acţiune pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului si rotunjirii rezultatelor, în ceea ce priveşte reducerea capitalului social prin reducerea numărului de acţiuni; b) un preţ de 1 leu/acţiune nouă (consolidată) pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului si rotunjirii rezultatelor, în ceea ce priveşte majorarea valorii nominale a unei acţiuni".

Compensaţiile vor fi puse la dispoziţia acţionarilor începând cu data plăţii prin intermediul Depozitarul Central şi al Agentului de plată, se arată în comunicatul companiei.

Pentru operaţiunea de reducere a numărului de acţiuni, data de înregis­trare este 30 octombrie 2018, în timp ce data plăţii este 31 octombrie 2018.

În cazul consolidării valorii nominale a acţiunilor, data de înregistrare este 31 octombrie 2018, iar data plăţii este 1 noiembrie 2018.

Dafora, companie de foraj petrolier şi gaze naturale, se află în insolvenţă din iunie 2015, acţiunile societăţii reintrând la tranzacţionare la BVB pe 25 septembrie 2017, după ce planul de reorganizare al companiei a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Compania a realizat în primul trimes­tru al acestui an venituri de 22,03 milioane lei, în creştere cu 41,08% faţă de primele trei luni din 2017, ca urmare a obţinerii de venituri din contracte noi.

Pentru finalul lunii martie 2018, Dafora a raportat pierderi de 2,17 milioane lei, de două ori mai mici faţă de perioada similară de anul trecut, de 4,79 milioane lei.

Potrivit datelor publicate pe site-ul BVB, la finalul anului trecut, cel mai important al companiei era Gheorghe Călburean, cu o deţinere de 49,96%, în timp ce Foraj Sonde Craiova avea 13,92% din capitalul social al Dafora.

Raportat la ultima cotaţie a titlurilor DAFR de săptămâna trecută, de 0,0154 lei, valoarea de piaţă a companiei de foraj este de 15,43 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb