COMISIA EUROPEANĂ APROBĂ: Program de 1,3 milioane euro pentru combaterea dublului standard

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 iulie 2018

Programul a fost propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev şi Andrey Novakov

Comisia Europeană a aprobat un program în valoare de 1,3 milioane de euro împotriva standardelor duble la alimente în Uniunea Europeană, propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev şi Andrey Novakov, transmit Focus şi Novinite, citate de Agerpres.

Europarlamentarul Emil Radev a afirmat: "Programul va sprijini toate organizaţiile pentru protecţia consumatorilor, contactele lor cu autorităţile statului şi testele pentru combaterea standardelor duble la alimente, furnizând o imagine mai clară a situaţiei în diverse state".

Potrivit oficialului bulgar, acest lucru va creşte capacitatea organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor de a achiziţiona echipamente, de a efectua teste, de a desfăşura campanii de informare şi de a extinde cooperarea între organizaţiile din diferite ţări.

Sursa citată a precizat: "Până în urmă cu câţiva ani, Comisia Europeană a negat existenţa standardelor duble la alimente, dar asta s-a schimbat după numeroase studii şi după ce am transmis întrebări comisarului european responsabil pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, şi comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan. S-a recunos­cut că există standarde duble la alimentele din Estul şi Vestul Europei. Vrem un standard uniform pentru alimente şi băuturi în UE şi, dacă este posibil, un organism central care să monitorizeze îndeplinirea cerinţelor".

Domnia sa a adăugat că standarde duble există şi la alte produse din UE, cum ar fi detergenţi, cosmetice sau combustibili.

În urmă cu un an, Comisia Europeană anunţa că pregăteşte o metodă comună pentru a vedea dacă în anumite state calitatea alimentelor este mai scăzută.

Tot atunci, Asociaţia PRO Consumatori (APC) îi solicita demisia minis­trului, Petre Daea, pentru modul în care a gestionat întreaga situaţie privind dublul standard al produselor comercializate la noi în ţară.

În mai, ministrul Agriculturii Petre Daea, aflat în Sofia la un forum de specialitate, a subliniat că problematica dublului standard se poate rezolva prin reglementări unice la nivel european, care să cuprindă definirea standardului dublu, metodologia de determinare a acestuia şi instrumentele legale de gestionare a abaterilor.

În urma unor acţiuni comune, au fost prelevate 29 de probe din Belgia, Olanda, Germania, din produse alimentare precum: preparate din carne, preparate din lapte, conserve din peşte, ciocolată. Probele prelevate din Belgia, Olanda şi Germania au fost transportate în ţara noastră către laboratorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti în condiţii de deplină siguranţă, respectiv temperatură şi umiditate controlată. În urma evaluării celor 29 de produse, la nouă dintre ele s-au constatat diferenţe la următorii parametrii: procent de grăsime, procent proteină, valoare energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb