PENTRU MODUL ÎN CARE LIVREAZĂ GAZE CĂTRE PROPRIILE CENTRALE DE PRODUCERE A ENERGIEI: Consiliul Concurenţei investighează Romgaz şi Petrom

T.T.
Companii / 5 martie 2019

Consiliul Concurenţei investighează Romgaz şi Petrom

Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă pentru verificarea condiţiilor în care Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz şi OMV Petrom livrează gaze naturale către centralele proprii de producere a energiei electrice, informează instituţia, printr-un comunicat remis, astăzi, Agerpres.

"În cadrul anchetei demarate în luna februarie, Consiliul Concurenţei va colabora cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei - n. r.) pentru a analiza dacă centralele de producere a energiei electrice din structura celor doi producători de gaze naturale au beneficiat de condiţii diferite comparativ cu cele în care SNGN Romgaz SA şi OMV Petrom SA furnizează gaze naturale către alţi consumatori din România", se menţionează în comunicat.

Cantităţile de gaze naturale produse anual de Romgaz şi OMV Petrom, împreună, reprezintă peste 94% din totalul producţiei interne de gaze naturale.

Cei doi producători au structuri integrate, incluzând şi unităţi de producere a energiei electrice care utilizează drept combustibil gazele naturale.

Astfel, Romgaz este producător de energie electrică prin intermediul Sucursalei de Producţie Energie Electrice (SPEE), care include centrala termoelectrică Iernut, cu o putere instalată de 600 MW şi o capacitate de a produce energie electrică reprezentând circa 5% din producţia de energie electrică la nivel naţional. De asemenea, în cadrul unui proiect experimental al Romgaz, gazele naturale provenite din două sonde de la Cojocna sunt utilizate ca gaze de combustie pentru două agregate de producere a energiei electrice (fiecare cu o putere instalată de 1,5 MW).

OMV Petrom este prezent pe piaţa de electricitate din România, atât ca producător, cât şi ca furnizor (deţine licenţă de furnizare a energiei electrice din anul 2009). Compania deţine centrala electrică de la Brazi, cu o capacitate instalată de 860 MW (în funcţiune din 2012), care poate asigura până la aproximativ 10% din necesarul de energie electrică la nivel naţional.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb