PENTRU PERIOADA IANUARIE-SEPTEMBRIE A ACESTUI AN TeraPlast - profit în creştere cu 78%, faţă de primele nouă din 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 26 octombrie 2020

TeraPlast - profit în creştere cu 78%, faţă de primele nouă din 2019

Venituri din contractele cu clienţii de 816,23 milioane lei, mai mari cu 13%

Grupul TeraPlast (TRP) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, un profit net de 60,28 milioane de lei, cu 78,6% peste cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din contractele cu clienţii au fost de 816,23 milioane de lei, în creştere cu 13,5%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Ioana Birta, director financiar al TeraPlast a declarat: "Creşterea organică din primele nouă luni ale anului arată că Grupul nostru se poate adapta şi poate găsi soluţii de a performa şi în contextul dificil din 2020. Am fi putut creşte şi mai mult, însă am avut limitări de capacitate de producţie la mai multe grupe de produse principale".

Nevoia de creştere a capacităţii de producţie este unul dintre motivele pentru care Grupul pregăteşte investiţii ample, de peste 20 de milioane de euro, a precizat Ioana Birta, adăugând: "Am depus un prim proiect de investiţii de 7,9 milioane de euro în cadrul schemei de ajutor de stat. În următoarea perioadă urmează să depunem încă trei proiecte pentru investiţii în creşterea capacităţii de producţie şi dezvoltarea de produse noi. Vom aduce în continuare valoare acţionarilor, iar rezultatele actuale sunt o motivaţie suplimentară".

Marja de profitabilitate a Grupului TeraPlast s-a îmbunătăţit în primele nouă luni din 2020 la 12,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când aceasta era de 9,4%.

TeraPlast a continuat şi în trimestrul al treilea să fie cea mai profitabilă companie a Grupului, având o marjă EBITDA de 16,8% la nouă luni. EBITDA companiei, de 53,9 milioane de lei, este aproape dublă faţă de performanţa operaţională din perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a TeraPlast a crescut cu 15% an/an şi a ajuns la 321,6 milioane de lei, în principal datorită lucrărilor de infrastructură pentru apă şi canalizare.

Perspectivele pentru piaţa de infrastructură pentru următorii doi ani se menţin pozitive datorită derulării investiţiilor pe POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare finanţat din fonduri europene) şi a lansării PNRR (Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă), se arată în raportul companiei.

Wetterbest se află pe un trend ascendent, cu o EBITDA în creştere cu 32% faţă de primele nouă luni din 2019, atingând o valoare de 17,6 milioane de lei. Marja de profitabilitate a companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, ajungând la 7,9%. Cifra de afaceri a Wetterbest a ajuns la 222,7 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de primele nouă luni din 2019.

"Ridicarea stării de urgenţă a lăsat loc noilor oportunităţi din piaţă, în această perioadă începând să se facă simţit potenţialul noii unităţi de producţie din Băicoi", se menţionează în raport.

Business-ul TeraSteel a înregistrat o creştere de 13% a cifrei de afaceri în primele nouă luni din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 246 milioane de lei. EBITDA companiei a crescut cu 7%, până la 26,5 milioane de lei, după primele nouă luni ale anului.

Business-ul TeraGlass înregistrează o scădere de 35% a EBITDA în primele nouă luni din 2020, în pofida creşterii cu 24% a cifrei de afaceri în această perioadă, cea mai mare creştere dintre companiile Grupului.

În 24 iulie, TeraPlast SA a încheiat un acord cu Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel. Tranzacţia vizează întreaga participaţie a TeraPlast SA în Wetterbest şi TeraSteel România şi Serbia. Transferul efectiv va fi realizat în urma îndeplinirii condiţiilor suspensive, proces aflat în curs de realizare.

Acţionarii TeraPlast Bistriţa sunt convocaţi, la data de 27 noiembrie, pentru aprobarea repartizării profitului net individual al primelor nouă luni ale anului şi distribuirii sumei de 45,32 milioane de lei ca dividende.

La data de 19 august, Dorel Goia deţinea 46,83% din fabricantul de materiale de construcţii, în timp ce KJK Balkan Holding din Luxembourg avea 10,05% din TeraPlast, iar Fondul de Pensii Administrat Privat NN deţinea 10,99% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb