PENTRU PREJUDICIEREA SOCIETĂŢII DE ASIGURĂRI  "Broadhurst" i-a acţionat în răspundere pe administratori

FLORIAN GOLDSTEIN
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2006

"Broadhurst", al cincilea fond de investiţii străine care este acţionar (14%) la ASIROM, a intentat, ieri, acţiune în răspundere împotriva administratorilor societăţii, pentru prejudicierea ei deliberată, ne-a declarat Dan Bărbulescu, împuternicit al "Broadhurst".

Bărbulescu spune că ASIROM a cumpărat acţiunile societăţii de asigurări "Concordia Româ-nă", plătind, în total, 2 milioane de euro - sumă disproporţionată (de opt ori înregistrarea contabilă a valorii activelor) faţă de cât ar fi făcut cele trei apartamente care îi figurau drept avuţie (capitalul social al "Concordiei" era, la acea dată, - spune Bărbulescu - de şapte miliarde de lei).

"Broadhurst" cere o expertiză care să constate această exagerare, care nu a fost explicată, până acum.

Dan Bărbulescu mai spune că, ulterior, "Concordia" a emis un număr de 75.000 de acţiuni, cu valoarea nominală de câte un milion de lei, dar că, după aceea, a vândut pachete de câte 1% doamnei Angela Toncescu, domnului Ioan Niculae şi societăţilor "Interagro" şi "Astra Română", la preţul de... 100.000 lei pe acţiune (de zece ori mai mic decât preţul de emisiune).

Bărbulescu subliniază că, în acel moment, doamna Angela Toncescu se afla la amândouă capetele - cumpărător, dar şi preşedinte Asirom (astăzi, doam-na Toncescu este preşedintele CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi trebuie să se pronunţe asupra propriilor fapte de la ASIROM).

Coincidenţa face ca acţiunea "Broadhurst" împotriva adminis-tratorilor ASIROM să survină în aceeaşi zi cu scrisoarea des-pre ASIROM remisă Bursei de alte patru fonduri de investiţii străine (vezi alături).

Cele două acţiuni par să nu se fi coordonat (Dan Bărbulescu a aflat de la noi despre scrisoare).

În opinia noastră, această lipsă de coordonare este semn al sincerităţii exasperării celor cinci fonduri de investiţii străine care, împreună, deţin aproape o treime din societatea de asigurare.

Ceea ce, cred că a devenit, deja, un joc periculos pentru întreaga noastră piaţă.

Fondul american "Broadhurst", prezent în România de zece ani, pare că ştie să se apere mai bine decât celelalte patru fonduri, acumulând experienţă în mediul nostru şi apreciind mai exact cum să acţioneze în propriul interes.

În schimb, celelalte fonduri străine şi-au adresat scrisoarea tuturor, inclusiv Senatului, Deputaţilor şi Ambasadei Americane (dar şi AVAS-ului, care, ca minoritar în ASIROM a cuplat la cauza lor).

De aici nu poate rezulta decât că nu-i bine să investeşti aici.

Ceea ce nu-i bine pentru noi...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb