PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI iHunt raportează un profit de 1,1 milioane lei, în creştere cu 86%

A.I.
Piaţa de Capital / 12 mai 2021

iHunt raportează un profit de 1,1 milioane lei, în creştere cu 86%

Producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri iHunt (HUNT) a raportat un profit net de 1,1 milioane de lei, în primele trei luni ale acestui an, cu 86,5% peste cel din primul trimestru al lui 2020, în condiţiile creşterii cifrei de afaceri cu 65%, până la 10,39 milioane lei, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cezar Stroe, preşedintele şi directorul general al iHunt spune că evouţia reflectă nivelul de maturitate şi sustenabilitatea afacerii companiei, dar trebuie avut în vedere că aceste creşteri nu încorporează noile linii de business care sunt în faza de implementare şi dezvoltare, cum este iHunt Marketplace.

"Începem anul în forţă, cu optimismul generat de cifrele în creştere la început de 2021 şi entuziasmaţi pentru viitorul iHunt, unde ne vom dezvolta pe noi linii de business îndreptate către categoria SmartHome. În acest sens, doresc să anunţ lansarea oficială a aplicaţiei «iHunt Home», disponibilă începând cu 12 mai" spune Cezar Stroe. iHunt Home reprezintă software-ul iHunt prin care utilizatorii pot conecta, sub o singură aplicaţie, toate dispozitivele SMART Home care vor fi lansate sub brandul companiei, mai precizează Stroe.

Creşterea afacerilor companiei a fost însoţită şi de creşterea cheltuielilor, iHunt raportând, pentru primele trei luni ale anului, cheltuieli din exploatare de aproape 8,89 milioane de lei, cu 53,4% peste cele din primul trimestru a lui 2020, cele mai mari fiind cheltuielile cu mărfurile, de 6,95 milioane lei, cu 72,8% peste cele din perioada ianuarie-martie a anului trecut.

În aceste condiţii, producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a raportat pentru primul trimestru al anului un profit din exploatare de circa 1,5 milioane lei, rezulat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,23 milioane lei.

"Cheltuielile de natură financiară sunt generate în proporţie de 43,88% de cheltuielile privind diferenţele nefavorabile de curs valutar, la care se adaugă cheltuielile cu dobânzile. Atragerea de capital prin împrumut obligatar imprimă o creştere de 4,3 ori a cheltuielilor financiare în primul trimestru din 2021, faţă de primul trimestru din 2020, determinând un rezultat negativ al activităţii financiare la sfârşitul perioadei de raportare", explică compania în raport.

La finele lui 2020, Cezar Stroe deţinea 75,28% din producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri, a cărui capitalizare bursieră se ridica la circa 111,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. una din companiile cu cel mai mare potential de crestere de la BVB

    1. Ai vazut filmul Boiler Room (2000) ???

      Ar trebui sa-l vezi... 

      Posibil, orice sarac are nevoie de cateva gadget-uri lowcost.

    Un mesaj mincinos al lui Cezar Stroe! Spune ca IHUNT începe anul în forță, cu un profit de 1.1 milioane lei în trim. I/2021 (cu 86%mai mare decât în trim I/2020), dar nu spune ca acest profit este de 2 ori mai mic decât în trim IV/2020! RUȘINE, d-le Stroe! iHUNT începe sa minta cum au mințit cei de la Norofert! Trebuie sa fim mai atenți la mesajele d-lui Stroe. Cred ca o sa ne mai minta, pana își mai vinde din acțiuni la prețul de acum!

    1. Hei, anonimule!

      Nu uita ca dupa cheltuielile din perioada Sarbatorilor toate achizitiile non-esentiale scad in volum.  

      Nu-l apar pe tanarul tovaras Stroe din Prahova (ori Patria Hotilor, cum i se mai spune) insa aici gresesti flagrant. 

      Si referitor la acuzatia ca-si vinde actiuni, nu uita ca intre 20% si 25% din actiunile vandute de el pana astazi au fost cumparate de catre fratele sau, ori alta ruda cu acelasi nume, drept pentru care el nu descarca actiuni oricui ci are si responsabilitate fata de propria familie prin colaborarea de care da dovada.

      In rest, nu zic nu, poate fi cel mai mare mincinos, n-am cum sa stiu, insa atunci cand vad ca zboara o caramida gratuita nu ma uit in alta parte! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb