PENTRUL ANUL TRECUT AROBS raportează venituri de 172,5 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 28 februarie 2022

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO, raportează venituri operaţionale la nivel individual de 172,5 milioane de lei în 2021, în creştere cu 10% faţă de 2020, o cifră de afaceri de 169,3 milioane de lei, o apreciere cu 10% comparativ cu 2020, EBITDA de 48 milioane de lei, o creştere cu 2% prin comparaţie cu 2020 şi un profit net de 43,6 milioane de lei, o variaţie pozitivă de 8% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS, a declarat: "Rezultatele înregistrate de AROBS în 2021 confirmă stabilitatea, dar şi potenţialul de dezvoltare şi în anii ce urmează. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de atragerea de noi parteneri din Europa, dar şi din Statele Unite, şi de creşterea solicitărilor din partea clienţilor pentru serviciile şi produsele noastre. Totodată, aceste rezultate se datorează colegilor şi partenerilor noştri de business. Împreună am avut parte de un an extrem de solicitant cu multe necunoscute şi provocări şi le mulţumesc pe această cale pentru munca depusă. 2021 a fost un an intens pentru noi, în care am reuşit să ducem la bun-sfârşit proiectele în care am fost angrenaţi, precum: pregătirea companiei pentru a deveni publică, încheierea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria AeRO, prin care am atras 72,4 milioane de lei şi listarea la Bursa de Valori Bucureşti, urmate imediat de o nouă achiziţie - Berg Software. Presiunea pe piaţa muncii din România şi-a spus cuvântul în 2021 şi chiar dacă am implementat prima etapă a programului de Stock Option Plan în noiembrie 2021, efectele se vor vedea în cursul acestui an. În cele peste două luni de la listare, am observat un interes ridicat al investitorilor pentru acţiunile AROBS şi avem o lichiditate care ne poziţionează printre companiile de pe segmentul principal al bursei. Acest lucru ne onorează, dar ne şi motivează în acelaşi timp. Le transmitem investitorilor că şi în anul 2022 vom continua să fim la fel de activi pe piaţă şi implicaţi în proiecte semnificative."

Rezultatele financiare preliminare sunt cele individuale ale AROBS Transilvania Software. Rezultatele financiare consolidate vor fi prezentate la o dată ulterioară. Astfel, în ceea ce priveşte cifrele din 2021 ale AROBS Transilvania Software la nivel individual, serviciile software au contribuit cu 72% la cifra de afaceri a companiei, produsele cu 26%, în timp ce alte servicii au avut o contribuţie de 2%. Compania se aşteaptă ca industria de dezvoltare software să continue trendul ascendent, observând o creştere a solicitărilor pe zona de servicii software, dar şi de produse software, precum management de flotă, optimizarea afacerilor şi plăţi digitale, pe fondul creşterii investiţiilor în digitalizare realizate de companii şi organizaţii.

"Atuul nostru este reprezentat de faptul că suntem o companie de tehnologie cu expunere în mai multe domenii economice, un jucător semnificativ la nivel internaţional, având înglobate atât zona de servicii software, cât şi zona de produse inovatoare. Totodată, activăm în zone tehnologice care permit dezvoltarea şi creşterea accelerată în domenii diverse, de la Automotive - maşini autonome, electrice şi hibride -, IoT, Fintech, RPA, digitalizare şi multe altele," a adăugat Voicu Oprean.

Potrivit sursei citate, în 2021, AROBS a lansat o soluţie de plată contactless şi paperless, MonePOS, care se adresează industriilor de mobilitate precum taximetrie, retail, curierat, livrări, şi nu numai. Soluţia de plăţi digitale contactless şi paperless a marcat o nouă direcţie de diversificare a activităţii companiei şi intrarea pe o nouă piaţă.

De asemenea, în paralel cu pregătirile de listare la bursă, AROBS a implementat prima etapă a programului Stock Option Plan (ESOP) pentru stimularea şi retenţia angajaţilor din cadrul AROBS, dar şi din cadrul unor companii din grup. Prin acest program, AROBS urmăreşte transformarea angajaţilor în parteneri ai companiei.

În ceea ce priveşte planurile pentru anul 2022, compania va continua dezvoltarea în vederea diversificării activităţii şi intrarea pe noi pieţe.

Prin intermediul unei strategii de M&A asumată la momentul plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS are în vedere achiziţionarea de companii din domeniul IT, din zona de servicii software, precum şi de soluţii pentru management de flotă şi pentru optimizarea afacerii. Totodată, AROBS va continua să investească în cercetare, inovare şi în dezvoltarea de noi zone de expertiză. În aria de servicii şi produse software, compania are în plan dezvoltarea atât la nivel naţional, cât şi internaţional pentru a-şi accelera creşterea şi consolidarea poziţiei sale pe pieţele în care este prezentă. Un pas în acest sens îl reprezintă întărirea filialelor din Germania şi Marea Britanie, precum şi deschiderea unui birou în America de Nord.

Pentru creşterea prezenţei pe piaţa DACH (Germania, Austria şi Elveţia), AROBS şi Berg Timişoara - companie care s-a alăturat grupului la finalul anului 2021 - urmăresc împreună lărgirea portofoliului de clienţi şi extinderea serviciilor şi soluţiilor furnizate în domeniile de echipamente medicale şi securitate. Berg reprezintă prima achiziţie realizată de companie după plasamentul privat şi listarea la BVB. Rezultatele financiare înregistrate de Berg vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate la nivel de grup.

AROBS este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 6 decembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Detin acum 1264 actiuni OMV x57,60 euro,am in acest moment o pierdere virtuala peste=19.000 euro,sa nu ajungeti si voi ca mine.....ma laudam ca am castig de 8000 euro din Ianuarie pana sapt trecuta,roata s-a intors

    1. Buy Crypto bro! O sa te imbogatesti si pe tine si vecinii.

      Crypto e un fel de caritas....Poate din 2023 sa între pe trend crescător.Cine intra acum e prea târziu.La sfarsitul anului 2022 o sa fie 15000 $ bitcoin,poate și mai jos.

    ENITDA crestere 2% pentru o companie "growth" mi se pare un rezultat modest ... mai ales ca lumea avea pretentii, tocmai s-a listat, promisiuni garla, sperante, povesti de crestere, etc.

    1. Growth au fost acum 20 de ani...ei sunt la alt nivel acum doar ca le lipsește un produs vandabil...cu un software de localizare flote etc nu ai cum sa rupi gura târgului...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb