"PepsiAmericas" investeşte în firma de îmbuteliere din România

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 20 iunie 2005

Conducerea Concernului american "PepsiAmericas" Inc. a anunţat, la sfîrşitul săptămînii trecute, că a achiziţionat un pachet de 49% din acţiunile Quadrant-Amroq Bottling Company Limited (QABCL), compania holding care prin subsidiarele sale, produce vinde şi distribuie băuturile Pepsi pe teritoriul României, informează Business Wire, citat de Rompres.

O subsidiară a "PepsiAmericas" a plătit 51 de milioane dolari pentru această investiţie, care urmează acum să fie aprobată de acţionarii QABCL şi de organismele de reglementare. "Sîntem mulţumiţi de investiţia noastră în QABCL şi de extinderea prezenţei noastre internaţionale. Îmbunătăţirea condiţiilor economice în România, acompaniată de o dezvoltare similară a pieţei băuturilor răcoritoare, ne oferă o bază pentru extinderea prezenţei noastre în această regiune", a anunţat Ken Keiser, directorul operaţional al "PepsiAmericas".

Comentînd strategia de investiţii a "PepsiAmericas" în ţările din Europa Centrală, preşedintele şi directorul executiv al companiei, Robert C. Pohland, a declarat: "în ultimii patru ani ne-am demonstrat angajamentul de a ne îmbunătăţi vînzările şi distribuţia de produse Pepsi în Europa Centrală, în acelaşi timp urmărind cu atenţie demararea de achiziţii şi parteneriate care să ne extindă portofoliul şi prezenţa geografică. Această investiţie îndeplineşte aceste criterii strategice şi ne oferă în plus oportunitatea de a ne extinde în continuare prezenţa în regiunea Balcanilor".

"PepsiAmericas" este al doilea producător, distribuitor şi vînzător mondial de băuturi marca Pepsi-Cola, cu activităţi în 19 state americane, regiunea Caraibelor şi Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb