PER: Cerem Preşedintelui să lămurească orientarea geo-politică a României

G.F.
Politică / 3 decembrie 2017

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Partidul Ecologist Român (PER) cere preşedintelui Klaus Iohannis să lămurească orientarea geo-politică a ţării noastre în contextul în care acesta exclude în discursul său Parteneriatul Strategic cu SUA, menţionând că "nu există viitor pentru România în afara proiectului European".

"Cerem Preşedintelui să lămurească orientarea geo-politică a României în contextul în care acesta exclude în discursul său Parteneriatul Strategic cu SUA, menţionând clar faptul că "nu există viitor pentru România în afara proiectului European. Tot în discurs, Preşedintele invocă promovarea valorilor româneşti, preocupare manifestată doar declarativ în ultimii ani, în contextul în care, asemenea clasei politice din care şi Domnia Sa face parte, acesta a încurajat marginalizarea, boicotul şi mai ales determinarea plecării valorilor din ţară. În concluzie, PER respinge manipularea şi apelul la dezbinare din discursul Prezidenţial remis cu ocazia Zilei Naţionale a României, un apel în care trebuia să primeze unitatea naţională", precizează PER, prin intermediul unui comunicat de presă.

PER subliniază că a luat act cu dezamagire şi indignare de mesajul Preşedintelui Klaus Werner Iohannis transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, în contextul în care acesta conţine omisiuni şi tendinţe de incitare la încălcarea ordinii constituţionale.

"PER consideră că ambiguitatea şi eşecurile guvernării PSD-ALDE au transformat discursul Şefului Statului într-un dialog Preşedinte - stradă, care ingnorā întreg poporul român. Având în vedere poziţia Preşedintelui, solicităm coaliţiei PSD-ALDE clarificarea de urgenţă a acuzaţiilor referitoare la abuzul de putere, la care se face referire în mesaj. Constatăm cu stupoare că domnul Klaus Werner Iohannis vede «o Românie mai solidară ca niciodată», printr-un parteneriat Preşedinte - stradă, discreditând astfel instituţiile Statului şi încurajând manifestarea puterii străzii şi nu a puterii votului, esenţial într-o democraţie", se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb