Percheziţii DNA la APIA Bucureşti şi Ilfov

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 octombrie 2015

Actualizare 16:05 Constantin, despre percheziţii: "Am sesizat cazul în 2012, sper că s-a ajuns la capătul aţei"

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat astăzi, întrebat despre percheziţiile la APIA Bucureşti şi Ilfov, că este vorba despre un caz din 2012, pe care atât el, cât şi cei de la APIA l-au sesizat instituţiilor statului, precizând că speră să se fi ajuns "la capătul aţei", transmit surse din presă.

"Este un caz din anul 2012, pe care şi eu şi cei de la APIA l-am sesizat tuturor instituţiilor statului de la acea vreme. Este vorba despre o societate din Bulgaria care, după ce a câştigat o anumită licitaţie, nu a mai livrat produsele respective", a afirmat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a adăugat că, potrivit informaţiilor pe care le are, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este în proces de recuperare a scrisorii de garanţie cu o bancă din Bulgaria, procesele din România fiind câştigate, în timp ce, în Bulgaria, acestea sunt în derulare.

"APIA, din câte ştiu, este în proces de recuperare, de învestire a scrisorii de garanţie cu o bancă din Bulgaria. Procesele se desfăşoară în Bulgaria, au fost câştigate în România. Sesizările noastre au fost făcute vizavi de identificarea celor care au mers pe o astfel de procedură, dincolo de recuperarea sumelor", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a adăugat că, având în vedere percheziţiile de luni, speră să se fi ajuns "la capătul aţei".

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

(S.A.)

----------

Directori din conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - structura centrală şi de la APIA Ilfov ar fi vizaţi de ancheta procurorilor DNA în care se fac mai multe percheziţii în această dimineaţă, conform unor surse judiciare citate de presă.

Prejudiciul estimat s-ar ridica la 26 milioane euro, în dauna bugetului general al Uniunii Europene, potrivit aceloraşi surse citate.

(S.A.)

---------

Procurorii DNA fac percheziţii luni la sediile Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar în care sunt vizate fapte asimilate celor de corupţie şi fraude cu fonduri europene, din perioada 2012, ancheta în această cauză fiind sprijinită şi de OLAF, potrivit unui comunicat de presă DNA.

În cursul zilei de 5 octombrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti dintre care 3 în sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanţii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operaţional pentru documentarea cauzei.

De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb