Percheziţii în Ilfov, la suspecţi de deţinere ilegală de arme

E.D.
Anticorupţie / 29 octombrie 2014

Actualizare 20:38 Poliţiştii au confiscat arme şi bani

Poliţiştii au descoperit şi ridicat două arme letale şi două neletale, deţinute ilegal, precum şi peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracţiuni, în urma a 17 percheziţii efectuate, în această dimineaţă, în judeţul Ilfov, potrivit unui comunicat emis de IGPR.

"Faţă de o persoană din judeţul Ilfov s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalţi bănuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", se arată în sursa citată.

Armele şi articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice balistice şi fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora. De asemenea, a fost descoperită şi confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obţinută ca urmare a determinării şi facilitării săvârşirii unor infracţiuni de prostituţie şi cerşetorie pe teritoriul Franţei şi Germaniei.

Totodată, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, două camere video, două DVD playere, o staţie de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălţăminte şi şapte paşapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

"În cadrul acţiunii, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi neasigurarea corespunzătoare a condiţiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor faţă de patru persoane", se mai arată în comunicat.

---------

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase efectuează, la această oră, 17 percheziţii în judeţul Ilfov, la persoane bănuite că deţin ilegal arme letale şi neletale, pe care le-ar fi folosit la comiterea unor infracţiuni privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IGPR şi ai IPJ Ilfov, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.G.P.R. şi I.P.J. Ilfov, efectuează 17 percheziţii domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov, arată un comunicat al IGPR.

Percheziţiile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme neletale şi letale (scurte şi lungi), confecţionate artizanal sau introduse ilegal în Romania.

Din cercetări, a rezultat că bănuiţii ar fi folosit armele la săvârşirea de infracţiuni privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum şi la regimul armelor şi muniţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb