Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

A.C.
Anticorupţie / 18 octombrie 2017

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală efectuează şapte percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste opt milioane de euro prin infracţiuni economice, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, faptele sunt săvârşite de cetăţeni chinezi şi români, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din România şi Republica Moldova ce aveau ca activitate principală producţia şi comercializarea de materiale de construcţii.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2008-2014, membrii grupării ar fi folosit mai multe societăţi comerciale cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prin înregistrarea în evidenţele contabile ale acestora de cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni reale ori prin evidenţierea altor operaţiuni fictive, se informează în comunicat.

În comunicat se precizează: "De asemenea, au rezultat indicii că ar fi fost însuşite nejustificat sume semificative de bani din conturile acestor societăţi comerciale, banii fiind apoi transferaţi succesiv prin conturile mai multor societăţi comerciale cu scopul de a se ascunde provenienţa ilicită a acestora. Prejudiciul estimat este de peste 8.000.000 de euro".

Potrivit sursei citate, activitatea grupului infracţional ar fi fost coordonată de doi cetăţeni de origine chineză, care au locuit pe teritoriul României şi care au fost declaraţi indezirabili de autorităţile din România.

Poliţiştii vor pune în aplicare opt mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi duse la sediul DIICOT - Structura Centrală pentru audieri, se mai arată în sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb