Percheziţii la suspecţi de furturi de automobile de lux

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 3 februarie 2016

Un bărbat a fost arestat preventiv într-un dosar de furt de autoturisme de lux, după ce gruparea din care făcea parte a fost destructurată de poliţiştii bucureşteni, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţiştii au pus în aplicare, luni, patru mandate de percheziţie în Bucureşti şi şase mandate de aducere emise de Judecătoria Sectorului 1, au identificat două autoturisme de lux furate şi au ridicat certificate de înmatriculare, cărţi de identitate, facturi de achiziţie şi contracte de vânzare-cumpărare, existând suspiciunea că acestea au fost folosite pentru a ascunde identitatea unor autovehicule furate, potrivit comunicatului DGPMB.

Liderul grupului, un tânăr de 27 de ani, ar fi primit în luna aprilie 2015 un autoturism cu scopul de a-l valorifica, cunoscând faptul că acesta fusese furat pe 17 februarie 2015 din judeţul Ilfov, precizează sursa citată.

"În vederea comercializării, bănuitul, împreună cu un alt membru, au achiziţionat un chit de pornire, pe care l-au schimbat cu cel original al autoturismului. La data de 9 iulie 2015, autorităţile judiciare germane au depistat autoturismul în cauză, având poansonată o altă serie de şasiu, serie ce aparţine unui alt autoturism, fapt pentru care a fost restituit proprietarului din România", se arată în comunicat.

După restituire, proprietarul a dus autoturismul într-un service, pentru efectuarea de reparaţii, însă, la data de 1 octombrie 2015, reprezentantul societăţii comerciale unde se afla autoturismul a sesizat faptul că acesta a fost furat.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul a fost sustras după ce grupul infracţional a stabilit noua locaţie a autoturismului.

Ulterior, autovehiculul a fost identificat de lucrătorii Serviciului Furturi de Autovehicule pe o stradă din sectorul 3. Maşina avea montate plăcuţe de înmatriculare germane, transmite DGPMB.

"Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele limitrofe, acţionează un grup cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux, precum şi a infracţiunilor din categoria traficului internaţional cu autoturisme furate de pe teritoriul altor state", precizează Poliţia Capitalei.

În urma documentării activităţii infracţionale s-a stabilit că asupra autoturismelor sustrase se acţiona prin falsificarea seriilor de şasiu, iar, după întocmirea documentelor false, acestea erau înstrăinate către terţe persoane din ţară sau străinătate, precizează sursa citată.

În anul 2014, poliţiştii au mai identificat trei autoturisme de lux care au fost sustrase din străinătate, iar apoi înmatriculate în România pe numele unei persoane interpuse, activitatea infracţională fiind desfăşurată de membrii aceluiaşi grup, precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi complicitate la furt calificat, cu unul dintre bănuiţi în stare de arest preventiv, urmând a se extinde şi faţă de alte persoane despre care se deţin date că sunt implicate în activitatea infracţională a grupului, potrivit comunicatului menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb