Performanţele Unirii Urziceni, girate la bănci

D.B.
Ziarul BURSA #Companii / 5 ianuarie 2010

Dumitru Bucşaru, patronul campioanei, a cesionat băncilor drepturile băneşti cuvenite din participarea în Liga Campionilor, pentru a face rost de lichidităţi înainte ca banii să sosească de la UEFA

Cea mai bună performanţă a unei echipe româneşti în Liga Campionilor s-a făcut simţită şi în conturile clubului, chiar cu câteva luni ca să ajungă efectiv banii de la UEFA.

Dumitru Bucşaru, patronul echipei Unirea Urziceni, a cesionat băncii Unicredit Ţiriac drepturile băneşti pe care echipa trebuia să le primească de la UEFA în urma participării în Liga Campionilor, ba chiar şi pentru rezultatele pozitive obţinute în meciurile cu Sevilla, Glasgow şi Stuttgart.

Adică şi cele opt puncte pe care echipa le-a obţinut în grupele Ligii au fost transformate în lichidităţi, prin operaţiuni de factoring, înainte ca banii să ajungă efectiv de la forul european.

Pentru asta, patronul echipei care este şi administratorul Clubului Sportiv Unirea Urziceni a încheiat mai mult contracte de factoring cu banca Unicredit Ţiriac Bank, începând cu luna august 2009, garantând cu bilete la ordin sau cu conturile societăţii.

Majoritatea banilor pentru participarea în Liga Campionilor (6,3 milioane de euro) au fost încasaţi de clubul Unirea în data de 9 octombrie, adică la două luni după încheierea contractelor de factoring. Dumitru Bucşaru a reuşit să ia de la bănci finanţări, în contul performanţelor echipei, în valoare totală 9,5 milioane de euro.

Dar, deşi a reuşit să transforme rapid performanţele echipei în bani, patronul clubului nu a reuşit şi să-l păstreze pe Dan Petrescu ca antrenor al echipei.

Divergenţele dintre cei doi par să fi apărut din cauza faptului că patronul echipei nu a dorit să-i garanteze că va păstra lotul intact până la vară. Ba chiar, în perspectiva partidei cu Liverpool din Europa League, al cărui prim tur este programat peste o lună şi jumătate, Dan Petrescu şi-ar mai fi dorit să transfere câţiva jucători. În lipsa garanţiilor, Dan Petres-cu a ales să părăsească echipa acum două săptămâni.

Dumitru Bucşaru, patronul echipei din Urziceni, a mai luat un împrumut în septembrie în valoare 4 milioane de euro de la Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti, bani pe care i-a garantat cu 40% dintr-o altă companie controlată de Bucşaru.

Sumele cesionate băncii:

- 7,1 milioane de euro (3 milioane de euro reprezentând bonusul de participare; 3,3 milioane de euro, reprezentând bonusul pentru fiecare meci jucat în grupă, adică 550.000 euro/meci/club, plus 800.000 de euro, reprezentând balanţa bonusului de participare);

- 800.000 de euro- reprezentând bonus de performanţă cuvenit clubului pentru câştigarea meciului cu FC Sevilla;

- 800.000 de euro- reprezentând bonus de performanţă cuvenit clubului pentru câştigarea meciului cu FC Glasgow Rangers;

- 400.000 de euro- reprezentând bonus de performanţă cuvenit clubului pentru egalul obţinut cu VFB Stuttgart;

- 400.000 de euro- reprezentând bonus de performanţă cuvenit clubului pentru egalul obţinut cu FC Rangers;

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, baietii aia adunati cu arcanul de Bursuc si-au dat sufletul pe teren pt...creditele lui Bucsaru?!? Asta da devotament pt sport...Bv Mitica!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb