Perla Harghitei, companie de îmbuteliere de apă minerală naturală din România a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 151 de milioane de lei (echivalentul a 30.530.007 euro), în creştere cu 20% faţă de anul precedent. Creşterea volumului de unităţi vândute a fost de 19%, arată bilanţul companiei pe anul 2023, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Principalele motive care stau la baza acestor rezultate sunt întărirea echipei în mai multe zone-cheie ale companiei, îmbunătăţirea proceselor operaţionale, focusul echipei comerciale şi consolidarea relaţiilor cu partenerii de distribuţie. De asemenea, noua platformă de comunicare a brandurilor a contribuit la creşterea notorietăţii mărcii Perla Harghitei, care a urcat în preferinţele consumatorilor.
Compania, care a anunţat un plan de investiţii multianual de 40 de milioane de euro în vara anului trecut, estimează că ritmul susţinut de creştere se va menţine şi în 2024.
"Semnalele care vin dinspre partenerii comerciali şi consumatori sunt îmbucurătoare. Ca prioritate strategică, pe termen mediu şi lung, ne propunem să consolidăm stilul de guvernanţă corporativă responsabilă, prin optimizarea şi digitalizarea activităţilor şi investiţii în tehnologie. Rezultatul final pe care îl urmărim este valorificarea cu responsabilitate a acestei resurse preţioase - apa minerală naturală", a declarat Mihai Neagu, CEO Perla Harghitei.
Potrivit managementului companiei, segmentul de sticlă returnabilă rămâne unul strategic, Perla Harghitei intenţionând să extindă reţeaua de distribuţie şi investiţiile operaţionale viitoare. "Deocamdată segmentul este mic, dar suntem determinaţi să contribuim la instalarea noilor obiceiuri de consum, mai prietenoase cu mediul, aducând totodată mai multă valoare consumatorilor şi clienţilor noştri", a completat Mihai Neagu.
Perla Harghitei va continua să investească în modernizarea şi eficientizarea sistemelor de captare, îmbuteliere şi livrare a apelor minerale naturale din portofoliu, fiind în curs de finalizare a unei investiţii de aproximativ 6 milioane euro în staţia de gospodărire a apei - o tehnologie avansată, pentru un viitor mai sustenabil.