Peste 100 de firme şi-au redus facturile la energie cu până la 30% devenind prosumatori

G.D.
Companii / 24 iunie 2022

Peste 100 de firme şi-au redus facturile la energie cu până la 30% devenind prosumatori

Pe o piaţă marcată de costurile crescute cu energia, un număr de peste 100 companii mici şi mijlocii şi-au redus facturile la energie cu până la 30%, alegând să-şi asigure energia necesară activităţii cu ajutorul soluţiilor fotovoltaice oferite de E.ON, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, creşterea competitivităţii, controlul asupra nevoilor şi fluxurilor de energie prin reducerea consumului din reţea şi stabilizarea costurilor lunare cu energia şi, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac investiţia într-o centrală fotovoltaică profitabilă, dar şi sustenabilă.

Sistemele fotovoltaice au puteri instalate între 17 şi 258 kWp, în cadrul proiectelor E.ON fiind montate 35.722 de panouri. Împreună, acestea generează 13.860 MWh pe an şi contribuie la reducerea emisiilor anuale de CO2 cu 3.000 de tone, subliniază sursa citată.

Pentru un sistem regenerabil, profitabilitatea investiţiei este cu atât mai mare cu cât cantitatea de energie utilizată la faţa locului este mai mare. De aceea, cel mai important element este dimensionarea corectă a puterii instalaţiei în funcţie de profilul de consum.

Pentru un sistem bine proiectat, perioada de recuperare a investiţiei este de la 4 până la 6 ani. Corelat cu o durată de viaţă de 20-30 de ani reprezintă fără îndoială alegerea potrivită în actualul context.

E.ON propune soluţii la cheie, proiectate să corespundă nevoilor şi profilului de consum al clienţilor şi sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces. Compania asigură evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea centralei fotovoltaice, precum şi realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice, după finalizarea procesului.

De exemplu, un sistem fotovoltaic cu putere instalată de 100 kWp produce minimum 110 MWh/an, ceea ce poate însemna o economie anuală la factura de energie de circa 110.000 lei. Amortizarea se face într-un termen scurt pentru o investiţie în domeniul energetic, respectiv în aproximativ 4 ani.

Compania oferă partenerilor posibilitatea ca investiţia să fie achitată în rate lunare pe o perioadă de până la 7 ani.

Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa eon.ro/panouri-fotovoltaice-pentru-firme, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb