Plaje proprii, dotări interioare şi exterioare complexe şi o clientelă fidelă sunt printre atuurile celor 7 hoteluri pregătite pentru închiriere pe litoral de către THR Marea Neagră, compania ce are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Transilvania Investments, conform unui comunicat remis redacţiei. Companiile care le vor gestiona pentru acest sezon vor fi alese în urma licitaţiilor publice organizate între 1- 3 martie a.c.
Potrivit sursei citate, cu aproape 300 de camere cotate la 4 stele, complexul Cleopatra din Saturn este cel mai mare dintre activele oferite spre închiriere, suprafaţa de 23.000 mp incluzând şi o piscină exterioară, restaurant, spaţii verzi. În imediata apropiere, se află complexul Narcis, cu 320 de camere, ambele hoteluri având acces la o plajă proprie. Cele două hoteluri sunt oferite spre închiriere într-un pachet care să permită dezvoltarea unui business complet.
Vraja Mării a fost, anul trecut, hotelul din portofoliul THR cu cel mai mare grad de ocupare. Locaţia din Eforie Nord este preferată de turişti pentru amplasarea pe plajă şi atmosfera intimă, specifică unui hotel de mici dimensiuni. Pentru antreprenorii interesaţi de active de mari dimensiuni, hotelurile Semiramis şi Tosca din Saturn, fiecare cu peste 300 de camere, sunt opţiuni în vederea dezvoltării unor afaceri pe termen lung.
Procesul de închiriere a hotelurilor de pe litoral face parte din strategia de eficientizare şi redefinire a modelului de business pentru activele aflate în portofoliul Transilvania Investments. Cel mai mare proprietar de camere de hotel de România, fondul de investiţii a elaborat, în ultimul an, direcţii strategice adaptate pentru fiecare dintre activele din domeniul turismului care să susţină dezvoltarea acestora.
Licitaţii pentru închiriere sunt programate şi pentru hotelurile Balada şi Cerna din Saturn, alături de alte active din domeniul ospitalităţii, se mai arată în comunicat.
1. OPINIE
(mesaj trimis de JR EWING în data de 23.02.2023, 18:54)
Da, este foarte greu sa investesti in turism, aceste hoteluri cu investitii deja facute, fara altele, produc bani intre 01.06.2023 si 05.09.2023, aproape 3 luni/an, dupa cele 9 luni ce se intampla cu activele, se intra in conservare/reparatii, personalul in somaj o parte, altii sezonierii pleaca, iar unora li se inceteaza contractul de munca.
EU, UNUL NU AS INVESTI IN ACEST DOMENIU, chiar ii stimez acum pe cei care fac acest lucru, pentru mine nu este rentabil, este pierdere. Nu stiu poate alti investitori au alte idei!