Peste 15 kilometri de drum judeţean din Galaţi, reabilitaţi cu fonduri europene

Ana Felea
Fonduri Europene / 24 mai 2022

Peste 15 kilometri de drum judeţean din Galaţi, reabilitaţi cu fonduri europene

Două dintre cele mai circulate drumuri judeţene din Galaţi au fost modernizate cu fonduri europene. Lucrările au fost încheiate recent, iar anunţul a fost făcut de reprezentanţii Consiliului Judeţean. Valoarea lucrărilor a fost de 43.306.218 lei, din care 28.726.646 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

În total, proiectul a presupus lucrări pe o distanţă de 15,4 kilometri pe axa rutieră ce face legătura dintre DJ251 şi DN25, respectiv pe ruta Costache Negri - Griviţa - Călmăţui - Iveşti - intersecţia cu DN25.

"Este o nouă investiţie cu bani europeni finalizată pe drumurile judeţene, pe o axă rutieră care asigură legătura dintre DJ251 şi DN25, două dintre cele mai circulate drumuri din judeţ.

A fost o lucrare amplă, care a presupus pe anumite porţiuni inclusiv intervenţii de consolidare a fundaţiei. A fost modernizat de la zero şi podul de aproximativ 35 de metri de peste pârâul Geru, din localitatea Costache Negri, pod la care nu se mai intervenise de câteva decenii.

A fost reconfigurată intersecţia cu DJ251, prin amenajarea unui sens giratoriu şi a fost lărgită partea carosabilă cu aproximativ un metru. De asemenea, s-au schimbat podeţele vechi, au fost realizate trotuare, s-au amenajat treceri de pietoni şi staţii pentru transportul public de persoane şi s-au montat sute de indicatoare rutiere. DJ254 este un drum extrem de important pentru cel puţin 20.000 de oameni care locuiesc în zonă, precum şi pentru zeci de agenţi economici care folosesc această alternativă rutieră", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si Faleza Galatiului au lasat o fara nici un copac de sustinere a malului superior poate poate se prabuseste mai repede sa inceapa firma PSD ului Vega proiectul de 100 de milioane de euro, deja cistigat, de intarire a digului. Au spart si digul de protectie a malului, facut de comunisti solid, ca sa patrunda Dunarea sa surpre Faleza. Toate aceste magarii facute la intelegere cu Primaria orasului. Niste hoti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb