Peste 1.8 miliarde de lei - indemnizaţii plătite românilor asiguraţi în baza asigurărilor de viaţă în 2022

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 mai 2023

Peste 1.8 miliarde de lei - indemnizaţii plătite românilor asiguraţi în baza asigurărilor de viaţă în 2022

Românii au beneficiat în 2022, mai mult decât oricând în ultimii ani, de protecţia financiară oferită de asigurările de viaţă. Astfel, indemnizaţiile brute plătite românilor în baza acestor poliţe, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1.8 miliarde de lei, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Cu toate acestea, deficitul de protecţie al românilor este încă la o valoare ridicată, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferenţa dintre resursele financiare necesare şi cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a menţine standardul de viaţă în cazul producerii unui eveniment neprevăzut este una semnificativă, arată sursa citată.

"Românii încep să beneficieze din ce în ce mai mult de avantajele asigurărilor de viaţă, inclusiv ale celor care ne ajută să economisim sau să investim. Pe lângă protecţia oferită familiilor în cazul unor evenimente nefericite, asigurările de viaţă pot contribui şi la creşterea siguranţei noastre financiare", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în aplicarea politicii lor sociale. Majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene, stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă.

"Principala condiţie pentru ca şi mai mulţi români să se poată baza pe avantajele unei asigurări de viaţă este ca ei să fie asiguraţi. Din această perspectivă, introducerea de facilităţi fiscale pentru asigurările de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecţie, cu beneficii directe pentru oameni şi pentru economie", a precizat reprezentatul UNSAR.

Educaţia financiară şi accesul la informaţii corecte şi relevante reprezintă, deopotrivă, cheia pentru a ne putea proteja mai bine financiar - motiv pentru care UNSAR va lansa în curând un proiect inovator de comunicare dedicat asigurărilor de viaţă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb