Peste 20 de persoane, urmărite pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale

F. A.
Comunicate de presă / 4 iunie 2013

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus în cursul lunii mai începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, se precizează într-un comunicat de presă.

Învinuiţii fac parte dintr-o asociaţie pentru protecţia consumatorului şi săvârşesc infracţiunile menţionate folosind în mod fraudulos denumirea asociaţiei pentru a crea confuzie în sensul de a crea aparenţa că sunt funcţionari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor care reprezintă o autoritate de stat în subordinea guvernului cu atribuţii de control. Aceştia se prezintă ca fiind de la "PROTECŢIA CONSUMATORULUI" pentru a crea confuzie între asociaţia de care aparţin şi ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (fostul Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor)

Autorii efectuează un control al punctelor economice vizitate şi constată diferite nereguli (reale sau nu) pe care le aduc la cunoştinţa victimei. În continuarea derulării scenariului săvârşirii infracţiunii, autorii îi comunică victimei că pentru abaterile constatate este pasibilă de o amendă într-un cuantum ridicat (până la 2000 de lei) sau chiar cu închiderea magazinului şi că vor proceda la întocmirea documentaţiei în vederea sancţionării.

Astfel, autorii îi dau de înţeles victimei că nu este în interesul său să fie sancţionată şi că sunt dispuşi să treacă cu vederea neregulile constatate în schimbul unor sume de bani sau produse. Solicitările lor sunt urmate de înmânarea de către agenţii economici vizitaţi a unor sume de bani cuprinse între 40 şi 400 de lei sau a unor produse (alimente, băutură, ţigări etc).

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B.- Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb