Peste 2.800 de refugiaţi ucraineni au primit asistenţă în Centrul de Coordonare a Refugiaţilor din Cluj

Miscellanea / 22 martie 2022

Sursă foto: Medical International Rescue/Facebook/https://www.facebook.com/109144488264176/photos/a.140768661768425/140767908435167/

Sursă foto: Medical International Rescue/Facebook/https://www.facebook.com/109144488264176/photos/a.140768661768425/140767908435167/

Aproximativ 2.800 de ucraineni fugiţi din calea războiului au găsit sprijin în Centrul de coordonare a refugiaţilor din Judeţul Cluj, înfiinţat şi gestionat de Asociaţia Medical International Rescue, conform unui comunicat de presă. Aici, voluntarii asociaţiei le oferă refugiaţilor câte trei mese pe zi, cazare şi asistenţă medicală de urgenţă celor care au astfel de nevoi.

Asociaţia a atras 32 de voluntari care coordonează eforturile de sprijinire a refugiaţilor şi care au creat un call-center, funcţional 24/24. În plus, refugiaţilor le sunt puse la dispoziţie gratuit şi locuri de cazare în 47 de unităţi din judeţul Cluj.

Andrei Bontidean, preşedintele asociaţiei Medical International Rescue, a declarat: "Misiunea noastră este aceea de a salva vieţi. Încă de la înfiinţarea asociaţiei, ne-am dedicat celor cu nevoi medicale speciale. Ne dorim să putem ajuta cât mai multe persoane aflate în pericol, să ajutăm cât mai mulţi copii să ajungă acolo unde mai pot primi o şansă la viaţă, în condiţii decente de transport, atât pentru micii pacienţi cât şi pentru familiile lor. Odată cu criza refugiaţilor, misiunea noastră s-a amplificat. Am ales să ne implicăm activ în criza cauzată de situaţia conflictuală dintre Rusia şi Ucraina şi să venim în sprijinul refugiaţilor ucraineni fugiţi din calea războiului. Astfel, am înfiinţat un centru de coordonare a refugiaţilor pe întreg judeţul Cluj, fiind desemnaţi de către Instituţia Prefectului Cluj Napoca, Primăria Cluj Napoca şi ISU să gestionăm acţiunile de ajutorare. Zâmbetele şi mulţumirea pe care le citim pe chipul celor pe care îi ajutăm să treacă mai uşor prin aceste clipe ne ajută să ne limpezim minţile şi să rămânem asumaţi, deoarece ştim că oamenii au în permanenţă nevoie de noi".

Potrivit comunicatului, Medical International Rescue a oferit până în prezent, prin intermediul partenerilor săi, peste 13.480 meniuri pentru refugiaţi, majoritatea persoanelor stând în centru în medie 3 zile. Asociaţia îşi propune să reuşească să strângă din donaţii, în perioada următoare, suma de 150.000 de lei, pentru a putea acoperi în continuare costurile gestionării fluxului de refugiaţi.

"Este nevoie în continuare de fonduri pentru a susţine activitatea şi pentru a acoperi costurile asumate: plata cheltuielilor de cazare pentru anumite unităţi, a carburantului folosit la transportul refugiaţilor către unităţile de cazare, a medicamentelor, pentru a putea acorda ajutor medical de urgenţă, precum şi pentru achiziţionarea unui microbuz de capacitate mai mare pentru transportul grupurilor către unităţile de cazare", a completat Andrei Bontidean.

Toate serviciile oferite de Medical International Rescue au caracter gratuit, asociaţia susţinându-şi activitatea din donaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb