Peste 4.500 de tineri au participat la evenimentul "Vreau să fiu antreprenor"

Companii / 12 noiembrie 2021

Peste 4.500 de tineri au participat la evenimentul "Vreau să fiu antreprenor"

Peste 4.500 de tineri au participat la evenimentul "Vreau să fiu antreprenor" pentru a învăţa de la antreprenori de succes cum să îşi deschidă propriul business, se arată într-un comunicat de presă. Oameni de afaceri precum Dragoş Petrescu, Cristina Chiriac, Dragoş Anastasiu şi Felix Pătrăşcanu au împărtăşit cum rezolvă problemele în companii, care este cel mai important lucru la început de drum, care sunt fricile lor şi cum trec peste ele. În cadrul evenimentului a avut loc şi o dezbatere dacă "Merită sau nu să fii antreprenor?" moderată de Cristian Oneţiu unde două echipe de tineri au venit cu argumente pro şi contra iar audienţa a votat, finalizându-se cu un scor strâns de trei la doi în favoarea deschiderii unui business, notează sursa citată.

"A fi antreprenor în România îţi dă libertate", "Nimic nu este imposibil", "Este foarte important să încerci, fără să te gândeşti că o să o dai de gard" au fost cuvintele de încurajare pe care antreprenorii le-au transmis tinerilor participanţi la evenimentul O discuţie onestă despre antreprenoriat.

Prima sesiune din cadrul evenimentului În spatele cortinei de business a fost dedicată lucrurilor mai puţin văzute şi discutate în antreprenoriat, iar antreprenorii au atras atenţia că frica este cel mai mare impediment la început în business: frica de eşec şi frica de a nu-i dezamăgit pe ceilalţi. Aceştia au menţionat că a avea frici este ceva normal şi că mereu te vei confrunta cu ele, exemplificând şi care sunt temerile lor în acest moment. Cel mai important este felul cum le gestionezi şi cât de mult le laşi să îţi afecteze afacerea.

"Frica nu face casă bună cu antreprenoriatul aşa că îndrăzneşte să îţi trăieşti visul. Cât la sută contează ideea? De unde iau banii necesari să îmi implementez ideea de business? Cum să fac primul million de euro? - sunt întrebări normale la care dacă ai găsit raspunsul corect atunci ai stofa de antreprenor. Şi dacă ai decis să fii antreprenor, atunci fii pregatit să înveţi în permanenţă şi încearcă să colaborezi cu oamenii potriviţi. Succesul vine după multe nereuşite aşa că nu te descuraja după primul eşec. Eşecul nu este opusul succesului, ci face parte din el!", a declarat Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)

La întrebarea legată de cel mai important lucru la început de drum în business, fiecare dintre antreprenori a punctat curajul de a începe. Pe lângă acesta au fost alte câteva elemente importante adăugate de către fiecare, precum: sistemul de valori, curajul de a fi diferit şi de a face un pas în faţă, capacitatea de a asculta şi a integra feedbackul clientului, "De ce-ul" antreprenorului şi al echipei, cunoaşterea pieţei, a concurenţei şi a avea informaţii corecte şi concrete în timp real.

Moderatorul evenimentului, Radu Constantin (actor, regizor şi antreprenor), a abordat şi subiectul încrederii în sine. Antreprenorii au menţionat valorile personale ca fiind un pilon central în jurul căruia tinerii îşi pot dezvolta încrederea ca şi antreprenori şi totodată comunicarea este un alt element care joacă un rol important. Un lucru pe care tinerii îl pot lua în considerare este faptul că sunt la o vârstă la care îşi permit să încerce fiindcă sunt sănătoşi, cel mai probabil nu au copii iar o parte este posibil să fie încă susţinuţi de părinţi, motiv pentru care este o perioadă propice să testeze lumea de business şi să încerce să îşi dezvolte o idee de afacere.

Evenimentul i-a provocat pe participanţi să-şi antreneze şi gândirea critică propunând o dezbatere pe cinci teme de discuţie şi două echipe, una pro şi una contra. Cele 5 teme au fost:

- Ca antreprenor cu studii superioare, nu mi-aş mai deschide o afacere după primul eşec;

- Antreprenoriatul merită toate sacrificiile şi stresul pe care le implică;

- Ca antreprenor, aş deschide mai degrabă o afacere în străinătate decât în România;

- Ca persoană care îşi doreşte un viitor prosper, aş deveni antreprenor beneficiind rapid de independenţă financiară şi program flexibil;

- Este o decizie bună să îţi deschizi o afacere în perioade de transformari economice (pandemie, crize financiare, catastrofe naturale etc.).

"Avem nevoie să îi sprijinim pe tineri să îşi dezvolte şi gândirea critică, în primul rând ca abilitate şi apoi corelată cu percepţia lor legată de antreprenoriat. Este un exerciţiu care îi ajută să îşi întărească încrederea în sine şi în drumul lor antreprenorial, înţeleg mai bine la ce să se aştepte şi le aduce o nouă perspectivă procesul acesta de reflecţie", a declarat Alin Claudiu Apostu, Gazda şi organizatorul evenimentului

După 992 voturi, echipa pro formată din cinci tineri antreprenori, participanţi în programul de mentorat Tinerii, a câştigat dezbaterea. Finalul dezbaterii a atras şi câteva sfaturi de la Cristian Oneţiu, moderatorul dezbaterii:

- Este important ca tinerii să gândească local la început pentru a-şi valida ideea, însă apoi să gândească global şi cum pot scala afacerea

- Dacă au intenţii de a construi o afacere, atunci să se gândească cum vor construi un business de un miliard de euro. Efortul de a face o afacere există oricum şi timpul pe care îl aloca pentru acea afacere este acelaşi, indiferent de mărimea businessului. Curajul de visa până la un miliard de euro este cel care produce scânteia în minte.

- Este important pentru tineri să facă parte din comunităţi cu alţi tineri care au aceleaşi aspiraţii ca ei şi să se înconjoare de antreprenori de la care pot să înveţe.

În cadrul evenimentului, echipa "Vreau să fiu Antreprenor" a lansat şi comunitatea HighFlyers dedicată pentru 100 de tineri la început de drum pe care să îi sprijine cu workshopuri, acces la mentori, informaţii despre finanţare, întâlniri cu antreprenori şi acces la diferite produse şi servicii precum contabilitate, înfiinţare de business, marketing, web development, cursuri, cărţi de business şi altele.

Înregistrarea evenimentului este disponibilă pe Facebook şi YouTube.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb