Peste 55.000 de conturi au fost activate în platforma de înregistrare a Sistemului de Garanţie-Returnare

D.T.
Companii / 1 martie 2023

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A.

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A.

RetuRO Sistem Garanţie-Returnare S.A., administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), anunţă că până la data de 28 februarie 2023 şi-au activat conturile de utilizatori în platforma online un număr de peste 55.000 operatori economici, conform unui comunicat remis redacţiei. Dintre aceştia, 23.145 au finalizat înregistrarea conform procedurii prevăzute de lege.

Potrivit comunicatului, RetuRO face un apel către companiile care se află în stadii intermediare de înregistrare dar şi către cele care, încă, nu au iniţiat acest proces, să parcurgă în zilele următoare toţi paşii necesari şi să finalizeze cât mai rapid procedura de înregistrare. De asemenea, toţi agenţii economici vizaţi care îşi încep activitatea după 28 Februarie 2023, trebuie să se înregistreze în baza de date a SGR.

În cazul comercianţilor, aceştia trebuie să înregistreze în platformă punctele de vânzare şi să înscrie datele referitoare la produsele vândute în anul 2022 şi estimarea pentru anul în curs, apoi să semneze Formularul Standard de Înregistrare, care marchează finalizarea procedurii de înregistrare, se precizează în sursă.

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A. afirmă că: "Suntem dedicaţi misiunii noastre de a implementa SGR şi de a asigura succesul acestui proiect de mediu de importanţă strategică, astfel încât acesta să devină operaţional la 30 noiembrie 2023. Ne bucurăm să anunţăm că, până acum, peste 55.000 de operatori economici şi-au activat conturile pe platforma noastră de înregistrare, din care 23.145 au dus la bun sfârşit întregul proces".

După această etapă de înregistrare, RetuRO va începe procedura de semnare a contractelor cu operatorii economici care s-au înregistrat în baza de date SGR, adaugă sursa.

Sistemul Garanţie-Returnare trebuie să devină funcţional, conform legii, începând cu 30 noiembrie 2023, iar consumatorii vor putea să returneze în magazine ambalajele din plastic, sticlă sau metal pentru băuturi. SGR reprezintă un sistem în care românii vor plăti o garanţie de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant, se menţionează în comunicat. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi în cadrul magazinelor. În schimbul ambalajului golit de conţinut, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionat de prezentarea bonului fiscal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb