Peste 67 tone de deşeuri din îmbrăcăminte, textile şi aluminiu, oprite de poliţiştii de frontieră

G.D.
Miscellanea / 4 octombrie 2022

Peste 67 tone de deşeuri din îmbrăcăminte, textile şi aluminiu, oprite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au luat măsura nepermiterii intrării în ţară pentru trei mijloace de transport, încărcate cu peste 67 de tone de deşeuri din îmbrăcăminte, textile şi aluminiu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în data de 03.10.2022, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din îmbrăcăminte şi textile, pe ruta Germania-România.

Tot ieri, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar în vârstă de 50 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în străinătate, care transporta 35.800 kg deşeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Satu Mare.

În toate cele trei situaţii au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, iar colegii noştri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatele Judeţene Arad şi Satu Mare.

În urma verificărilor documentelor, s-a constatat că încărcăturile supuse controlului nu îndeplinesc condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferii neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în autovehicule erau transportate 67.840 de kilograme de deşeuri.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză şi a mărfurilor transportate, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb