PESTE ZECE ANGAJAŢI DISPONIBILIZAŢI Managerii BVB au scăpat, deocamdată, de concedieri

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 decembrie 2013

Managerii BVB au scăpat, deocamdată, de concedieri

Sobolewski: "Construirea unei echipe care poate face faţă provocărilor este o componentă normală a activităţii de management"

Peste zece angajaţi şi-au părăsit posturile de la Bursa de Valori Bucureşti, în această toamnă, după preluarea conducerii de către polonezul Ludwik Sobolewski, potrivit unor surse din piaţă.

Însă noul CEO nu s-a atins încă de manageri, unele voci considerând că Sobolewski aşteaptă aprobarea noii organigrame a BVB de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Schema de personal aflată acum la ASF a fost întocmită de fostul director general Victor Cionga.

Unele voci se aşteaptă să fie făcute schimbări şi în top management, pentru că, altfel, întreaga restructurare nu ar avea sens.

La plecare, angajaţii disponibilizaţi primesc salarii compensatorii, în funcţie de negocierile pe care le poartă, astfel că aceste cheltuieli vor cântări serios în rezultatele Bursei pe 2013.

Compensaţiile pot merge până la salariul pe un an de zile, potrivit unor surse, care adaugă că unii disponibilizaţi au fost luaţi prin surprindere de hotărârea conducerii şi nu au avut timp de reacţie.

Au fost făcute concedieri la departamentele Rasdaq, listing, contabilitate, juridic, informatic, secretariat, conform surselor.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, ne-a declarat: "Construirea unei echipe care poate face faţă provocărilor este o componentă normală a activităţii de management".

Directorul general al BVB a spus, în luna noiembrie, că restructurarea personalului se va încheia în acest an, însă, în afară de câteva declaraţii generale, Bursa a fost foarte zgârcită în a împărtăşi informaţii concrete despre concedieri.

Întrebaţi, la obiect, în ce constă programul de restructurare a personalului, la ce sumă se ridică cheltuielile cu restructurarea personalului, câte persoane au eliberat posturile şi de pe ce poziţii, dacă sunt avute în vedere restructurări şi pentru poziţiile de management/middle -management, câte persoane noi au fost angajate, reprezentanţii BVB ne-au răspuns: "Având în vedere că suntem o companie listată, Bursa de Valori Bucureşti raportează către piaţă prin intermediul rapoartelor curente şi periodice, precum şi al comunicatelor de presă, asupra celor mai importate aspecte din viaţa companiei, pentru a oferi acţionarilor, investitorilor şi altor categorii de stakeholderi acces egal la informaţie. Structurile de guvernanţă corporativă ale companiei vor fi reflectate în raportul anual, precum şi în pagina dedicată relaţiei cu investitorii de pe site-ul BVB. Mai mult decât atât, considerăm că BVB trebuie să respecte standardele de guvernanţă corporativă, astfel încât să evităm o piaţă neordonată în care propagarea anumitor informaţii ar putea crea o imagine falsă asupra companiei şi a dezvoltării pieţei de capital".

În trimestrul al treilea, BVB a înregistrat cheltuieli nonrecurente generate de procesul de restructurare internă, în valoare de 0,41 milioane de lei. În prezent, Bursa mai are sub 50 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Un agarici care prntru salariu continua cu aceeesi eterni securisti

    Sa ne fie tarana (bursa) usoara! 

    daca sunt actionar am dreptul sa citesc raportul IFRS, daca sunt doar interesat este bun raportul RAS, deoarece din cel IFRS nu se poate forma o opinie de investitie. Cel putin asa parca era remarca pe care o gaseam in raportul financiar la unul din SIF-uri. Este necesar sa devin prim-ministru si parlamentar pentru a putea sa continui aceasta logica sau e posibil totusi o revizuire cu ajutorul domnului Ursache. Va multumesc.

    Decat fostii si sa scape urgent de asa zisi manageri actuali. Prieteni ai Faraonului, nu au nimic in comun ca a fi profesionisti. Insa sa vedeam cat il vor tine fraele. Sa vedem de exp.ce va face cu d-na care si-a dat demisia din director general ca sa ajunga directgor general adjunct. Ea plecand cu ani in urma de la noi de pe postul de expert si ajung mare director general la asa zisul concurrent al pietii atunci. Si dupa cum stim a ingropat de mult acea societate. Apoi alt mare manager din secretar a ajuns director si apoi altu si tot asa. Oricum, ii voi tine pumnii.

    Unele voci se aşteaptă să fie făcute schimbări şi în top management, pentru că, altfel, întreaga restructurare nu ar avea sens.

    CORECT AU VORBIT UNELE VOCI. SA VEDEM INSA CUM VA PROCEDA. ACUM VOM VEDEA INFLUENTA POLITICII, SECURITARII SI A PILELOR DE SUS. INSA SECURITATEA PRIMEAZA. 

    acei manageri pe care ii tot criticati sunt oameni cu experienta, cu relatii construite de-a lungul timpului, daca ii dai afara trebuie sa si ai pe cine sa aduci

    eu cred ca este nevoie de experienta lor 

    au fost dati afara acolo unde erau cam doi pe acelasi loc

    pe langa ei trebuie adusi tineri cu initiativa, dar schimbul de generatii se face in timp 

    1. S a ajuns aici tocmai ca nu au nici un fel de experienta. Ei.sunt cheia! Factual ca habar nu au de nimic. Unii nu stiu nici engleza. Este ok? Au fost concediati tocmai oameni cu experienta.

      toti au experienta pe piata de capital , sunt in bransa de zeci de ani si sunt oameni importanti pentru companie

      cei care nu au munca de raspdere nu stiu acest lucru si cred ca ei sunt foarte importanti

      cei care au plecat au fost buni, dar si cei ramasi sunt buni 

    asa zisul top management i-a livrat polonezului niste nume, ca sa-si salveze posturile. schema va functiona o vreme, dar rezultatele ii va prinde pe toti din urma

    1. Nimic Mai adevarat. Dar chi I pasa? Ii pasa mitomanei . Amantei sau lui balba de balba?

      Apropo, cei care scriu parca cunosc toate amanuntele. Noi, unii, nu stim cine a plecat. Ne puteti da niste detalii succinte despre numele lor si despre departamentul si experienta lor?

    Bravo! Dl. CEO. Insa as Vrea sa vad si eu comunicatul dat de Dvs. Ca numai intro zi si-Au dat demisia 7 salariati? Asa este! Este o societate listata si arata transparent a totala. Doar despre asta vb nu?

    1. unde ai mai vazut asa ceva, sa fie comunicat cand pleaca un angajat sau vine altul ? Nicaieri in lume nu se da comunicat

      doar daca este vreo schimbare la nivel de director general sau in CA se da comunicat 

      dar nu se anunta schimbarile interne pe nici o bursa, ele tin de bucataria interna 

      iar la BVB executivul nu e asa stufos 

      e un director genera, 2 adjuncti si inca 4 director

      majoritatea cu experienta de peste 10 ani pe piata de capital 

      BVB e cam cea mai transparenta societate de la bursa

      uitati-va la comunicate, inclusiv cu structura actionariatului oferita lunar si orice se intampla 

      mai ales de cand a venit Sobolewski, comunicarea este foarte buna 

      vedeti raportele cu rezultatele la BVB sau evenimentele

      este un exemplu si pentru celelalte societati 

      Nu am inteles bine? La 45 de salariati . Cu ce salarii. este enorm. Enorm. Incredibly. Incredibil. Voi nu sunteti normali? Pentru ce atata conducere?

      Oameni noi. Ideii noi. Oameni pregatiti. Nu pile si amante. Experienta? In Kama sutra?

      daca-i transparenta, atunci sa publice in raport si sumele platite companiei de PR insarcinata cu postarile. si eventual si numele companiei, pentru ca face treaba buna

      poate vor fi mai putini in viitor, dar nu poti sa dai toti oamenii afara dintr-o data, pentru ca va fi si mult de munca, atunci cand bursa devine una dezvoltata

      Aduci oameni buni. Dar buni! Nu cum a fost adusa mitomana. Cu experienta zero. Doar ca o placea o fosta. Numai cand o vad Imintesc de ce mi spunea mama. Sa am rog zi de zi.

      Tot apar comentarii cu tenta sexuala. Cine face kama sutra? Pentru cine? Cine sunt persoanele acestea? Va rugam sa le dati si numele si detalii picante, mai schimbam si noi aerul... si nu pare ca doar e un bluf asa, scris pe internet...

      ConteazA insa, ca Noul CEO sa I concedieze oamenii faraonului de la fond, depozitar si de la noi. Altfel, ramanem in aceeasi situatie

    Nu ca ei au ramas si altii au fost concediati prin concediere mascata, prin demisii. Modalitatea, insa deranjeaza. Nu a fost nici respect, nici atitudine. Au fost facute liste dupa Cheful unora. Insa aceasta concediere mascata, poate if un plus, daca se vor hotari sa actioneze in judecata societatea. Vad ca sunt intalniri in acest sens. Vor castiga.

    1. nu prea inteleg care e problema ca au fost dati afara sau au plecat ? erau angajati pe viata ? BVB e ca orice societate comerciala, face concedieri si angajari in functie de nevoi

      nu stiu cum e la BVB dar eu lucrez in mediul privat si daca nu mai am nevoie de un angajat il dau in somaj, nu are cum sa se opuna, nu am semnat cu el sa il tin pe viata in firma 

    la banci au fost mii de angajati dati afara si nu a mai comentat nimeni

    de ce la BVB sunt atatea discutii ? trebuie redus numarul de angajati asta e clar, oricine ar fi plecat nu era un motiv de bucurie, dar asta ei in economia de piata, nu doar in Romania, ci peste tot in lume 

    uitati si in alte tari dezvoltate: Commerzbank va concedia in urmatorii patru ani intre 4.000 si 6.000 de angajati, adica aproximativ 10% din personalul total

    Au fost schimbati mereu directorii generali...DAR toti ceilalti directori au ramas pe loc cu salarii nerusinate!!Ce au facut ei ptr a ajuta fiecare nou director ?sunt responsabili si ei ...Au plecat majoritatea celor cu salarii mai mici..In conditiile cand mai toat activitatea fin ctd e externalizata ..de ce e nevoie de contabil sef si director economic? la o mana de oameni??si culmeea ei ..acestia 2 ...sunt f noutzi in Bursa ...au pile seruioase sa-ntelegem...Dar dna ceaa Anca??sau alta dir ..Ileana ?ce salarii au ??vrem sa sytim ptr ce sunt platiti din banii nostri!!

    1. Amanta peste Doua mi de euro. Dati de faraon. Casnica, vezi in oferta . Oriicum forte mult. Cate a incercat Ionesco si a fost concediat. Nu a fost Prost deloc. Insa sistemul l a zapacit. In ziua de astazi sa iei aceasta suma si habar nu ai sa faci un plan, o scrisoare. Balbaila, stie cel Mai bine, Doar si el o acopera. Stiti cum spune..fa tu, ca eu nu am timp, eu Doar semnez. Exact ca faraonul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb