PETRE DAEA: "Nu mâncaţi făină de greieri!"

V.G.
Politică / 21 august 2022

"Nu mâncaţi făină de greieri!"

Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase "să cânte acolo unde sunt" şi să mănânce sarmale, cârnaţi şi ouă de găină, potrivit News.ro.

"Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort", a declarat în cadrul unei emisiuni TV ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conform ministrului, trebuie să fim consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie.

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Foarte bine!

    Un adevărat patriot 

    Jos neomarxismu !!! Jos Davos !!! Jos UE !!!

    Jos Ursula !!! 

    1. Domnule ministru. aveti grija ce declaratii dati despre mancarea viitorului propusa de neomarxistii de la uniunea europeana deoarece va puneti in pericol nu numai postul de ministru ci chiar si libertatea.Cand mama neomarxistilor europeni o sa hotarasca de cand cetatenii europeni sa treaca la mancarea de ganganii,seful COLONIEI Romania Iohanniso sa ii bage la puscarie pe toti cei care nu vor indeplini ordinele neomarxistei. Cred ca ce afirm eu in postare nu este o gluma ci realitatea cruda care paste cetatenii romaniei. Am vazut cum INFRACTOAREA frantuzoaica CLOTILDE a obtinut functia de primar prin FURT de VOTURI iar Iohannis,le-a transmis procurorilor ca nici vorba de FURT,iar alegerile au fost corecte.Sa nu ne facem ca nu vedem ce se intampla si cu orasele care au primari ai USR,partidul neomarxist subventionat de straini,care au fost adusi la guvernare de Iohannis la cererea stapanilor COLONIEI si in doar cateva luni acest partid cu sefii PNL,ORBAN si CATU,au pus romania la pamant.Serviciile romanesti care ar trebui sa apere tara si cetatenii romani de sefii COLONIEI,executa si ei ordinele strainilor uitand de juramantul depus de ei catre romani si tara si nu fata de straini si TRADATORII din fruntea COLONIEI.Asa ca aveti grija ce faceti si ce spuneti.!

      Traditiile pot fi pastrate si fara declaratii de patriot de doi lei. Garanteaza dom ministru calitatea carnii din sarmalele alea traditionale si carnea, compozitia din carnatii aia romanesti? Animalele alea au fost crescute traditional sau cu concentrate si tratamente hormonale si antibiotice? A fost dom ministru la o ferma avicola sa ne arate cresterea traditionala a pasarilor?

      Incidenta tumorilor digestive a crescut constant in utimii 30 de ani, evident datorita faptului ca suntem "consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie." 

      Ai dreptate mai neomarxistule.Cred ca tu,te-ai tampit nu de la carnea romaneasca ci de la cea pe care ai mancato din sarmalele gatite de sotie,cu carne din Spania,Polonia si probabil ca poate ai taiat si vreun caine romanesc si iata ce prostii debitezi. care carne romaneasca iobagule cand strainii au decretat ca porcii romanesti sunt toti bolnavi de pesta,gainile bolnave de gripa aviara,iar graul romanesc se duce la stapanii COLONIEI,iar tu,cred ca esti printre putinii romani care ai macat faina de greieri,iar faina a facut reactie cu carnea de porc straina si uite cum ai luato razna. Ba,multi mai sunteti dar TRADATORI si PROSTI.!

      Vorbe goale de la un asa zis sustinator al unui asa zis patriot. Sa cauti pe etichete tricolorul, cuvantul roman si derivatele sale, iti garanteaza patriotul Romaniei profunde, Daea, ca mananci, traiesti, suferi si intr-o zi o sa dai ortul popii traditional.

    sunt complet de acord cu d-nul Daea!

    nebuniile astea cu mancat gandacii de pe jos nu sunt pe gustul meu!  

    1. nu sint nici pe gustul alora care ne indeamna la asa ceva . chiar crezi ca vor manca asa ceva ? iti dau doar un ex de ipocrizie cu madam ursula care ne vorbea de poluare si bla , bla , si ea a mers cu avionul 60 de km .

    Bine ar fi sa nu mai ucidem fiintele din jur ca sa ne hranim noi calaii supremi...Exista energie prana in univers la discretie doar sa o accesam...Ea ne incarca energetic bateriile...tot ce cautam este energia...tot ce mancam e transformat in energie...de ce sa mai consuamam energia organismului in trasformarea materiei, a aparticulei in energie? O putem lua de-a gata...ea exista din abundenta in Univers...dar iti trebuie doar intelepciune...si initiere cum sa facia sta.

    1. Să te hrănești tu cu prana, fraiere, eu nu renunț la ceafa de porc.

      Capitaliștii vor sa muncim 12 ore pe zi și să mâncăm de pe jos sau ierburi de pe marginea drumului, adică sclavia supremă.

      Culmea, acest mod de gândire e susținut de o parte din sclavi. 

      Dupa cum te exprimi se vede ca "nu ai renuntat la ceafa de porc"...si nu doar la ceafa:-)

    Capitolul pseudopreţuri la români : loc de a deveni zmeu ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb