Petrolul rusesc ajunge în EAU după ce sancţiunile au reajustat livrările tradiţionale de energie

D.T.
Miscellanea / 7 martie 2023

Petrolul rusesc ajunge în EAU după ce sancţiunile au reajustat livrările tradiţionale de energie

Emiratele Arabe Unite au început să primească tot mai multe tancuri petroliere încărcate cu ţiţei rusesc, potrivit datelor furnizate de traderi şi firmele care urmăresc mişcările navelor, un alt exemplu al modului în care sancţiunile occidentale impuse Rusiei au reajustat livrările tradiţionale de energie, transmite Agerpres.

Aceste evoluţii scot de asemenea în evidenţă creşterea cooperării între Rusia şi producătorii de petrol din Golful Persic, precum Arabia Saudită şi EAU. Statele din Golful Persic s-au opus presiunilor SUA de a ajuta la izolarea Rusiei şi a pompa mai mult petrol pe piaţă, pentru a înlocui livrările de ţiţei rusesc, care acum sunt supuse sancţiunilor occidentale.

Chiar dacă nu se ştie în mod exact când anume a început EAU să importe ţiţei din Rusia, datele firmelor care urmăresc mişcările navelor arată că volumele au crescut după debutul invadării Ucrainei, în luna februarie 2022, şi după ce Occidentul a impus sancţiuni Moscovei, continuă sursa.

Conform acestor date, aproximativ 1,5 milioane de barili de petrol rusesc au ajuns în Emiratele Arabe Unite, unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, începând din luna noiembrie 2022, iar livrările fie au început, fie s-au majorat semnificativ, la începutul anului 2022.

Firma de consultanţă în energie Kpler susţine că prima livrare de petrol rusesc către EAU a fost făcută în 2019 însă livrările au crescut începând din luna aprilie 2022, cu o pauză în perioada iulie-octombrie 2022.

Datele firmei Eikon arată că primele livrări de petrol rusesc au ajuns în EAU în 2022 iar volumul livrărilor a explodat din aprilie 2022.

Arabia Saudită a început şi ea să importe cantităţi semnificative de păcură din Rusia care este folosită în termocentralele din Arabia Saudită pentru a elibera mai mult petrol propriu care să fie exportat. Anterior, a fost raportată doar o singură livrare de ţiţei rusesc către EAU, se mai precizează în sursă.

China, India, mai multe ţări africane şi alte state din Orientul Mijlociu şi-au majorat şi ele importurile de ţiţei şi produse rafinate ruseşti, în tip ce alte ţări au interzis sau au descurajat astfel de achiziţii.

Emiratele Arabe Unite au menţinut de asemenea cooperarea cu Rusia în cadrul alianţei globale a marilor producători de petrol, cunoscută sub denumirea OPEC+.

Datele arată că prima livrare de ţiţei rusesc a ajuns la rafinăria Ruwais din Emiratele Arabe Unite în luna noiembrie 2022. O altă livrare de ţiţei rusesc a ajuns la hub-ul petrolier Fujairah din EAU la începutul acestei luni. Firma de consultanţă Kpler a confirmat că aceste două livrări au avut loc.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. La 40-50$ barilul e mai ieftin decat cel produs in UAE :))

    Natiunile prietene falimenteaza Rusia! 

    1. Fals.

      Într-adevăr rușii vând la un discount față de Brent însă la un preț MULT mai mare decât ăla specificat de tine. Vând la o medie de $74: benchmarkul Ural la mai puțin, în timp ce la huburile din Pacific vând chiar cu $82. N-o spun eu bătând câmpii ca tine, o spune studiul de mai jos: 

      In a paper titled "Assessing the Impact of International Sanctions on Russian Oil Exports," researchers fr om Columbia University, University of California, and the Institute of International Finance estimated that Russian oil was selling at an average price of $74 a barrel in the month when the price cap first went into effect. Exports stemming fr om Russia's Pacific Ocean hubs, which are crucial to trade with China, had an even higher average price of $82 a barrel.

      That's contrary to other estimates, which claim Russia's economy has taken a huge hit after sanctions were imposed last year. According to data fr om Argus Media, Russia's flagship crude, Urals grade, was trading at $37.80 a barrel in early January, less than half the price of the international benchmark Brent crude, which traded around $80 a barrel.

      That difference is largely due to Russia offering its allies hefty discounts on crude after EU sanctions were imposed late last year. But while Russian oil revenue has been "curbed substantially," Russia's other oil products haven't been discounted to that level. 

    Iar UAE revinde Europei la pret foarte bun

    petrolul rusesc REBOTEZAT,

    HUUUURRRRRAAAA 

    Marele G20 ia decizii de gradinita Suntem cei mai prosti din curtea scolii, cu asa decizii vom ajunge sa traim mai rau decat in Africa. Daca sanctionezi Rusia atunci sanctioneaza si prietenii Rusiei altfel doar platim in plus degeaba. Mai bine cumpara energie ruseasca, deschide fabrici de Leopard si munitie, livreaza cateva mii de tancuri Ucrainei si vedem ce iese

    1. Asta e solutia, viata trebuie sa mearga inainte totul sa fie ca si pana acum, razboiul ar trebui sa se poarte doar in anumite zile, in anumite intervale, ar fi o idee ca luptele sa se poarte pe stadioane si sa aiba structura si regulile unui meci de fotbal.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb